read

Møt vår HR-praktikant Martine Bergkvist

Vi har tatt en prat med bspoke sin første praktikant fra Høyskolen Kristiania. Martine Bergkvist studerer HR og personalledelse og har blant annet ansvaret for analyse av bspokes Officevibe-resulater.  Officevibe er programmet bspoke bruker for å måle medarbeidertilfredshet. (Spoiler alert: bspoke har bedre resultater enn 97 prosent av alle som bruker programmet.)

 

IMG_0280Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Martine, jeg er 21 år gammel og bor i Rælingen. Jeg studerer HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania. Jeg vil se på meg selv som en positiv, livlig og imøtekommende person. På fritiden liker jeg å trene, og jeg er glad i å være sosial og omgås både venner og familie.

Jeg liker en god utfordring, og har derfor valgt emne «studiepraksis». Jeg ser på det som utelukkende positivt å få erfaring med hvordan det er å jobbe med HR i en ordentlig bedrift, i tillegg til at man bygger nettverk og får en fot innenfor.

 

 

Du studerer HR ved Høyskolen Kristiania – hva er det du synes er spennende med HR?

Jeg har alltid ville jobbet med mennesker, og det jeg synes er veldig interessant med HR er at man lærer hvordan mennesker fungerer, opptrer og utvikler seg i en jobbsammenheng, og hvilke faktorer som ligger bak. I tillegg er jo HR- delen i en organisasjon helt vesentlig for at organisasjonen skal lykkes, så jeg synes det er både en spennende og viktig jobb.

Tror du det er annerledes å jobbe med HR i en konsulentbedrift enn i en "tradisjonell" bedrift med fast ansatte?

Det er jo annerledes i den forstand at man ikke ser de ansatte i bedriften hver dag, som man ofte gjør i en «tradisjonell» bedrift. Derfor er det viktig å holde kontakten kontinuerlig med de ansatte slik at man opprettholder det gode arbeidsmiljø og organisasjonskulturen man vil ha. Det er også flere faktorer som blir viktig i denne settingen. For eksempel onboarding, og det at den ansatte blir ivaretatt den første tiden når mye er nytt og usikkert. Det kan være vanskeligere i en konsulentbedrift å følge opp like tett som i en tradisjonell bedrift. Dette synes jeg bspoke har gode løsninger på. I tillegg til fullverdig medarbeidersamtale har de også jevnlig «kaffeprat», som er en form for uformell prat for å gå igjennom status både i prosjekt og internt i bspoke. Noe annet de også gjør er firmadag en gang i måneden! Da tas alle ansatte ut av prosjekt og møtes for faglig og sosialt samvær. Jeg tror disse tiltakene er veldig viktig for å opprettholde det gode arbeidsmiljøet, og kontakten med de ansatte.

Hvordan trives du hos bspoke? Er det noe spesielt du vil fremheve med arbeidsmiljøet?

Jeg trives veldig godt hos bspoke. Jeg har blitt tatt veldig godt imot, og på den tiden jeg har vært her føler jeg at jeg har fått lært masse! Jeg har også fått et veldig godt inntrykk av arbeidsmiljøet i bspoke. De har et veldig avslappet, og uformelt forhold til hverandre. Jeg har inntrykk av at det er veldig lett å stille spørsmål, lære av hverandre og si fra om saker hvis det skulle være noe. Da jeg møtte de på forrige firmadag virket de som en god og sammensveiset gjeng, som var utrolig åpne og imøtekommende.

Jeg har også fått et veldig godt inntrykk av arbeidsmiljøet i bspoke.

Hva kan du fortelle om bspoke sine resultater i Officevibe?

Resultatene fra Officevibe er utrolig bra. Det ligger på topp 10 %, noe som er helt topp! Poengsummen til bspoke fra Officevibe er bedre enn 97% av alle selskapene som bruker Officevibe, som er over 90 land over hele verden. Det er veldig imponerende, og jeg synes det er så interessant å se fra et HR-perspektiv hva som gjøres for å oppnå så gode resultater.

Resultatene fra Officevibe er utrolig bra. Det ligger på topp 10 %, noe som er helt topp!

IMG_0295Drømmearbeidsplassen – hvor er det?

Min drømmearbeidsplass er en arbeidsplass hvor man føler seg trygg og ivaretatt. Det er en arbeidsplass hvor man føler at det man sier har en betydning, og at de ansattes mening blir tatt på alvor. Et godt arbeidsmiljø og god energi rundt meg er også helt vesentlig for min motivasjon. Det at man kan snakke med kolleger om andre ting en kun jobb er også viktig, slik at man lærer å kjenne hverandre og kan knytte bånd. I tillegg er det viktig for meg med et læringsorientert miljø, og at det er rom for spørsmål og personlig vekst. Jeg er opptatt av at man bør ha mennesker rundt seg som løfter hverandre opp.

 

Og det er det vi forsøker å gjøre hos bspoke – å løfte hverandre opp! Vi skal nemlig bli Norges beste arbeidsplass og det målet må vi nå sammen. Høres dette ut som et sted du ønsker å jobbe? Ta kontakt for en uformell prat om mulighetene dine hos bspoke!

Kategorier : bspoke, Firmadag, Ny ansatt, Great Place To Work

Nylige innlegg

Aktuelt fra bspoke

link
read

Alle gode gode ting er 4!

04.02.2021

link
read

2020, den store testen

22.12.2020