read

Vi er på plass hos Microsoft i Redmond, USA!

Det finnes ikke noe bedre enn å lære siste nytt av dem som har laget teknologien som brukes hos kundene hver dag. Derfor har vi sendt to av våre konsulenter på Microsofts Leap-konferanse denne uka.

For å ruste bspoke til fremtidens teknologiske utfordringer, har vi sendt Nicklas Eltvik og Nikolay Pukhovskiy på årets femdagers Leap-konferanse.

LEAP FOR THE FUTURE: For å ruste bspoke til fremtidens teknologiske utfordringer, har vi sendt Nicklas Eltvik og Nikolay Pukhovskiy på årets femdagers Leap-konferanse.

Redmond er nabobyen til Seattle i Washington i USA, og mest av alt kjent for å være hjemmet til selveste Microsoft. Med sitt gigantcampus der det jobber nesten 35 000 mennesker, er hovedkvarteret til teknologikjempen arnestedet for teknologi som brukes over hele verden hver eneste dag. Og det er ikke alle forunt å få komme på besøk.

- Det er lagt opp til fem dager med ti timer foredrag, presentasjoner og rundvisninger - hver dag! Det blir lange dager, sier seniorkonsulent i bspoke Nikolay Pukhovskiy.

Sammen med kollega og senior fullstack-utvikler Nicklas Eltvik pakket Nikolay kofferten allerede i helga, for å være med på årets Leap for the future-konferanse som går av stabelen denne uka, fra 27. til 31. januar. Selv om konferansen har en nokså stiv pris – det kan fort bikke 50 000 kroner per deltager når alle utgifter inkluderes – mener Nikolay at det utvilsomt er verdt det. Han ser fram til å utveksle erfaringer med konsulenter og utviklere som jobber med løsninger for kunder og klienter over hele kloden.

- Dette er den største konferansen av sitt slag for programarkitekter og utviklere som søker profesjonell opplæring og kunnskap om det siste nye fra Microsoft. Vi lærer direkte fra dem som har lagd tjenestene, om hvordan, når og på hvilken måte de best kan brukes. Det kommer bspokes kunder til å nyte godt av. Vi får lære absolutt siste nytt.

SPESIALISERT OG HELHETLIG

Hver av de fem konferansedagene har sin egen tematikk. Mandag handlet det om produkt- og tjenestedesign som tar for seg sikkerhetsspørsmål, mens de andre dagene handler om skalering, effektivitet og devOps – og tilgjengelighet. Gjennom det hele går best practices som en rød tråd. Altså kort og godt hvordan de ulike teknologiene best settes ut i livet i praksis.

- Microsofts Azure handler i bunn og grunn om å samle de beste teknologiske løsningene på ett område og styre det hele fra Azure-plattformen. Mer enn 500 småtjenester kobles sammen, og konferansen handler blant annet om hvordan alle disse tjenestene best kan brukes i hverdagen, sier Nikolay.

Programmet på Leap-konferansen er spekket av speakers og foredrag, og med daglige problemløserworkshops der deltakerne bruker det de har lært.

INTENSIVE DAGER: Programmet på Leap-konferansen er spekket av speakers og foredrag, og med daglige problemløserworkshops der deltakerne bruker det de har lært.

For en utvikler som Nikolay Pukhovskiy, som er lidenskapelig opptatt av å lære seg siste nytt, er Leap-konferansen midt i blinken. Ikke minst fordi den har en helhetlig tilgang til hvordan Microsofts teknologiske løsninger kan brukes.

- Hver dag av konferansen vi er midt i går vi dypt inn på de ulike feltene, og samtidig lærer vi siste nytt om hvordan feltene griper inn i hverandre. Det gir et helhetlig bilde av mulighetene som ligger i Microsoft-teknologien. Én ting er å lese om dette i bøker, noe annet er å være her nede og snakke med dem som har lagd løsningene direkte og høre hva de tenker. Det handler om å tenke out of the box, og å delta på Leap har helt klart stått på min to do-liste lenge!

- I et nøtteskall kan man vel si at konferansen handler om morgendagens teknologi?

- Ja, det er det viktigste. Vi er her nede for å få tilgang til den beste kunnskapen Microsoft sitter på når det gjelder hvordan teknologien deres kan og bør brukes i fremtiden. Det er veldig viktig for bspoke at vi som konsulenter får oppdatert inspirasjon til å levere de best tenkelige løsningene til våre kunder. Ikke minst handler konferansen om å spre det vi lærer videre når vi drar hjem ved ukeslutt.

bspokes Nikolay Pukhovskiy og Nicklas Eltvik er på Microsofts hovedkvarter denne uka og deltar på Microsofts Leap-konferanse.

PÅ PLASS FOR Å LÆRE: bspokes Nicklas Eltvik og Nikolay Pukhovskiy er på Microsofts hovedkvarter denne uka og deltar på Microsofts Leap-konferanse.

UTFORDRINGER FRA MICROSOFT

Akkurat nå er Nicklas og Nikolay midtveis i den ukelange konferansen. Og de rapporterer om lange dager som starter i sekstida om morgenen - og som er stappfulle av foredrag og oppgaveløsning i mer enn ti timer. Begge konsulentene synes det har vært spennende å se innsiden av Microsoft, møte ansatte og se hvordan campus er lagt opp. Og etter dagens dont, har de fått seg litt frisk luft på kjempecampuset. 

- Dere har møttes med andre fra norsk IT-bransje også?

- Ja, og det er hyggelig. Men den viktigste grunnen til å være her, er kunnskapsdelingen som foregår på tvers av land, sier Nicklas Eltvik.

- Og dere har vel allerede snappet opp noe nytt som dere kommer til å ta med dere tilbake til bspoke og kundene deres i hverdagen?

- Ja, sier Nikolay og trekker frem Serverless technologies in Azure og Azure Event Hubs til Apache Kafka som kroneksemplene.

- Og du, Nicklas?

- Azure Front door og Credscan!

En av fordelene med å være til stede på årets Leap-konferanse, er - som Nicklas og Nikolay har antydet - kunnskapsdelingen som foregår på kryss og tvers av landegrenser, men også mellom utviklere med forskjellig teknologisk ekspertise.

De to konsulentene fra bspoke får oppgaver å bryne seg på - sammen med teams de blir satt sammen med, bestående av andre konferansedeltakere. I løpet av den første dagen fikk de i oppgave å hjelpe den fiktive hotellkjeden Contoso Hotels med å migrere og samordne sine mange forskjellige oppgaver i skyen, mens de hele tiden skulle ha i bakhodet å holde oppsettet så sikkert som mulig.

- Etter mye diskusjon frem og tilbake i gruppa ble vi enige om å løse oppgaven ved hjelp av flere forskjellige Microsoft-teknologier. Som Azure Sentinel, Data Connectors, Azure Sentinel Workspace, Azure Just-in-Time VM Access og Syslog protocol i Azure Sentinel og Azure Security Center.

- Puh! Dere blir iallfall utfordret! Føles hverdagen i Norge og bspoke langt unna når dere er hos Microsoft, eller ligner utfordringene noen dere støter på hjemme?

- Konferansen dekker et ganske bredt spekter av temaer og utfordringer. Noen av dem er veldig relevante for oss - og noen av dem kan være vise seg å være den neste utfordringen vår hos kunder hjemme i Norge.

- Er det noe dere gleder dere spesielt til å dykke ned i?

- Jeg ser generelt frem til å lære nye ting og til å delta i workshops, men skal jeg velge ett tema, må jeg si DevOps.

- Og du, Nikolay?

- Mer tips og tricks. Og flere out-of-the-box-ideer!

Og med det forsvinner Nicklas Eltvik og Nikolay Pukhovskiy inn i virvelen på Microsofts gigantcampus for å lære enda mer de kan dra nytte av i fremtiden.

Kategorier : bspoke, Utvikler, Full-stack, videreutvikling, Konferanse, Microsoft

Nylige innlegg

Innlegg etter merke

Aktuelt fra bspoke

link
read

Sommerhilsen fra bspoke

30.06.2022

link
read

Sommerfest

23.06.2022