Årets utenlandstur for bspoke gikk til en appelsingård utenfor Valencia. Det satte fullstackutvikler Endre Johnsen pris på selv om han bare hadde vært ansatt i to uker og ikke helt visste hva som ventet ham.
- Jeg var litt nervøs for å møte folkene, for jeg var helt ny i firmaet.
Fullstackutvikler Endre Johnsen (32) forteller om sommerfugler i magen ved oppmøtet på Gardermoen før bspokes årlige utenlandstur. 26. september sto han reiseklar sammen med tjuesyv andre hardtarbeidende konsulenter og deres respektive, klar for et tredagers opphold på appelsingården Casa del Abogat i Alicante. Mange av kollegene hadde han ikke engang hilst på ennå.
- Jeg tror jeg hadde møtt fire-fem av dem på kontoret. Jeg er en ganske stille fyr, men jeg tror jeg hadde kontakt med alle i løpet av turen, altså hver eneste en av de andre som var med, i større eller mindre grad. Jeg følte meg veldig velkommen. Folk var kontaktsøkende og inkluderende, sier Endre.
Han var glad for muligheten til å snakke med folk på tomannshånd. Ikke bare om teknologi, som han brenner for, men også alt mulig annet.
- Hele gjengen var også på guidet tur til vingården La Casa de Las Vides. Det var utenfor sesong, så det var ikke mange druer på rankene, til gjengjeld fikk vi høre historien om hvordan de hadde drevet med vinproduksjon fra 1700-tallet og fram til de teknologiske nyvinningene de bruker i dag. Etterpå fikk vi selvfølgelig smake på de gode vinene!
STRATEGI OG HYGGE: Kombinasjonen faglig påfyll fra partner Jarle Adolfsen og lun bassengstemning var midt i blinken for de hardtarbeidende konsulentene i bspoke.
Allsang og strategisamling
Men det var ikke bare utflukter, middager og sløve bassengtimer i Spania. Allerede den første dagen var det strategisamling. Daglig leder Henrik Holum snakket om fremtiden for ansatteide bspoke. Endre opplevde en leder som ikke bare snakket om vekst, men som også ville ha tilbakemeldinger fra ham selv og de andre ansatte.
- Jeg er jo helt ny, men jeg opplever at Henrik og de andre er veldig åpne for innspill når det gjelder hvordan firmaet skal vokse.
- De ansattes mening er viktig?
- Ja, det er absolutt mitt inntrykk.
Etter besøket på vingården var det duket for festmiddag og foredrag fra partner i bspoke, Jarle Adolfsen. Den ivrige teknologen kunne underholde middagsgjestene med en historie om å tape 400 millioner kroner – og ha det moro mens det sto på. Joda. Du leste riktig.
- Hehe, ja, det var morsomt. Og litt faglig. Men mest underholdende, sier Endre.
- Og etterpå var det allsang?
- Vi spiste god mat og sosialiserte, og så fikk vi låne en gitar av han som eide huset vi bodde i. Jeg tror han var musikkprodusent. Det ble etter hvert ganske lav terskel for å synge med. Også for meg som ikke kan synge.
Lav terskel for samhold
Etter å ha jobbet på sitt eget spillprosjekt og jobbet som frilanser en god del måneder, var det noe helt spesielt Endre Johnsen gjerne ville ha mer av da han søkte om å bli en del av bspoke. Det handlet om samhold. Om ikke hele tiden være eneansvarlig for å ta beslutninger.
- Etter turen til Spania føler jeg at det har vært lettere å ta kontakt med kollegene. Nå har jeg et ansikt på dem, ikke sant, når vi kommuniserer på Slack eller lignende. En sånn tur gjør det lett å føle at vi er en del av et team. Det var en veldig bra start for meg som var fersk.
- Hva tror du slike turer gjør for samholdet?
- De senker terskelen for å be om hjelp. Og for å snakke sammen om og utveksle erfaringer. Det liker jeg.
- Det er kanskje nettopp sånne ting du savnet som frilanser?
- Ja, helt klart. Jeg var lei av å være den flinkeste utvikleren. Hehe. Det høres ut som skryt, men når du er den eneste som holder på med et prosjekt, er du jo den beste. Å bli en del av bspoke betyr for meg at jeg får noen jeg kan lene meg på. Snakke fag med. Noen å lære av som har mye større erfaring enn meg. Det har jeg allerede fått en smak på, synes jeg.
- Å løfte sammen?
- Ja. Det var det jeg var ute etter. Å ikke måtte ta alle beslutninger selv. Og dele erfaringer underveis.
- Men du tar vel også med deg noe fra frilanstilværelsen?
- Du blir god til å få ting gjort. Det tar jeg med meg. At jeg ikke venter, men går i gang.
LEKKER UTSIKT: Det spanske landskapet og det blikkstille vannet i bassenget på villaen lokket frem kameraene hos de ansatte i bspoke. Og ikke bare én gang.
Om å ha hårete mål
I noen år har bspoke hatt en ganske hårete ambisjon. Hva den er? Jo, rett og slett å bli Norges beste arbeidsplass. Det var også noe av det Endre Johnsen syntes var lokkende da han søkte om å bli en del av laget. Han mener det sier noe om lederne.
- Det er et ganske hårete mål?
- Det er helt klart et hårete mål. Det liker jeg. Det er bra å ha ambisjoner. Som ny vet jeg ikke ennå helt hvordan de skal nå det, men jeg regner med at de som styrer skuta vet hva som skal til. Jeg opplever at dette er et anker for hvordan bspoke skal vokse i fremtiden, sier Endre.
At de ansatte i bspoke i tillegg får tilbud om å kjøpe en andel etter at prøveperioden på seks måneder som nyansatt, er også noe han nikker anerkjennende til.
- Jeg hørte også på samtalene Henrik og Jarle hadde med de andre i Spania, at de er mottakelige for tilbakemeldinger. De vil høre det om de ansatte synes firmaet vokser for fort eller tar noen feilsteg. Det setter jeg pris på. Det at man også kan kjøpe en andel, hvis man vil, er på en måte en videreføring av fokuset på åpenhet. Det er spennende at jeg, dersom jeg føler at firmaet går bra, har mulighet til å legge noen av mine egne penger i det.
Endre Johnsen sier at det er litt tidlig for ham å tenke i slike baner, han har tross alt bare vært i bspoke i tre uker nå. Men at muligheten ligger der, er bra.
- Overgangen fra å være frilanser til å begynne i bspoke har vært myk hittil. Jeg har tatt med meg handlekraften fra da jeg var på egenhånd. Det tror jeg også er viktig når man er konsulent. Å kunne ta styringen. Det er jo derfor vi blir hyret inn.
Har du lyst til å bli en del av bspokes team? Ta kontakt med oss for en kaffe og en prat om fremtiden!