read

Sommerstudentene: vår sommer som IT-konsulenter

Denne sommeren har vi vært fire sommerstudenter, Alise, Brede, Jacob og Simon, som har tilbragt 6 uker som IT-konsulenter hos bspoke i Oslo. Dagene har vært fylt med latter, is, frustrerende situasjoner, en god del oppturer og ikke minst mye programmering.

Hvem er vi og hva har vi gjort i sommer?

Vi er alle fjerde års masterstudenter fordelt mellom NTNU og UiO. Da vi først møttes fant vi raskt ut at vi sammen hadde en god og variert bakgrunn, siden vi går på forskjellige studier, som informatikk, datateknologi og robotikk. Dette har vært en styrke gjennom prosjektet siden alle har møtt utfordringene på litt forskjellige måter. Vi har jobbet med et kundeprosjekt for et selskap som leverer skreddersydde anlegg for landbasert fiskeoppdrett. Vår hovedoppgave har vært å visualisere produksjonssyklusen til fiskebatcher og hvordan de flyttes mellom ulike avdelinger i et landbasert fiskeanlegg. Det har vært en sommer med mye læring og hardt arbeid, men også nye vennskap og masse hygge. 

 

Sommerstudentene i bspoke

Årets sommerstudenter: Simon, Brede, Jacob og Alise

 

Fagdager og merch - for en kombo😎

Den første uken begynte med innføring i prosjektet, diverse kursing og utdeling av merch. I tillegg til bspoke-jakke, -sekk og mye annet, ble gruppen litt bekymret da bspoke hadde sett seg nødt til å gi oss hver vår stressball. Selv om stressnivået aldri har nådd farlige høyder, viste stressballene seg å være et godt innkjøp. De ble flittig brukt når vi satt litt fast med oppgavene, og Simon har faktisk klart å ødelegge ikke bare sin egen, men også Bredes stressball! For å gi oss et best mulig utgangspunkt, hadde bspoke også organisert fagdager den første uken basert på teknologistacken vi skulle bruke, én i React/Typescript og én i Java/Spring Boot. Vi fikk også en grundig innføring i koden før det var vår tur til å begynne å utvikle.

 

Sommerstudenter 202313

Det finnes ikke noe slikt som "for mye merch", eller hva Jacob?

 

Scrum metodikk med daglige stand-ups

For å få en mest mulig autentisk opplevelse av konsulenttilværelsen, har vi benyttet oss av Scrum-metodikken. Hver uke består av en “sprint” med forskjellige delmål, daglige “stand-ups” for å holde hverandre orientert om fremgangen og utfordringer man støter på, før vi avslutter uken med en demo av arbeidet vi har gjort. Det har gått på rundgang å være “scrum master”, slik at alle fikk prøve hvordan det er å ha en slik lederrolle i utviklingsarbeidet.

 

Presentasjon og demo av prosjektet for hele bspoke

Første sprint besto hovedsakelig i å lage et system for å administrere brukere og brukerrettigheter i applikasjonen. Her fikk vi bryne oss på front-end-utvikling og satt oss godt inn i rammeverket React. Da vi var ferdige med dette, begynte vi på hovedoppgaven om å visualisere flyt av fiskekohorter. Vi begynte med å lage visuelle komponenter basert på tegninger fra en designer, før vi koblet det opp med APIer til back-end, og utviklet trestrukturen for å visualisere avdelingene fiskene flyttes mellom.  Alt dette ledet opp til en stor demo hvor alle i bedriften var invitert til å se hva vi hadde gjort i løpet av sommeren. Det var gøy å endelig kunne vise at vi hadde fullført oppgaven som bestilt og vi fikk reflektert mer over hvilke utfordringer vi har møtt og hvilke erfaringer vi tar med oss videre.

 

"Flere møter er ikke alltid dumt", sier sommerstudentene på demoen sin. Enige der!

God erfaring til konsulenttilværelsen

Prosjektet har som mange andre både hatt oppturer og nedturer. Nye rammeverk og det å sette seg inn i et stort prosjekt har vært noen av vanskelighetene vi har møtt på i løpet av ukene våre hos bspoke. Mange av de ansatte har hatt ferieavvikling i perioden, som både har bydd på utfordringer, men også tvunget til oss til å arbeide mer selvstendig. Vi sitter alle igjen med mange nye erfaringer rundt det å være konsulent.

 

Sommerstudenter 20234

Kan vi egentlig kalle oss konsulenter om vi ikke tegner på whiteboardet? 

Sommerstudentene har imponert stort!

Etter et vellykket prosjekt, har vi heldigvis fått gode tilbakemeldinger fra de ansatte. Nicklas, som har vært teknisk ansvarlig for sommerprosjektet, hadde følgende dom:

“Det har vært kjempe hyggelig og inspirerende å ha studenter som er så engasjerte, motiverte og selvgående. Dere har vært flinke til å stille gode spørsmål og ta til dere svarene på en god måte, alle utfordringer har dere tatt på strak arm. Dere har også blitt ett godt team som hjelper hverandre og finner løsninger på problemene sammen. Gjennom flere sosiale aktiviteter slik som fagkveld, bowling og minigolf, har dere blitt en integrert del av bspoke-gjengen! Det har vært veldig hyggelig å bli kjent med dere og takk for et godt samarbeid i sommer!”

- Nicklas Eltvik, konsulentleder i bspoke

 

En annen som vi har jobbet mye med er Adrian, lederen av kundeprosjektet vi har jobbet for:

“Sommerstudentene har på kort tid satt seg inn i et krevende prosjekt, og som et team utført oppgaver i prosjektet med høy grad av selvstendighet. Vi i prosjektteamet er strålende fornøyd med arbeidet som har blitt gjort og syntes de har vært helt herlige å jobbe med.”

- Adrian Haga, leder for prosjektteamet i bspoke

 

 

Mange sosiale arrangementer og hygge

Vi har også fått være med på mye sosialt over sommeren. Som eneste Oslo-student fikk Simon tjuvstarte på sommerjobben da han fikk være med på bspokes sommerfest. Denne ble avholdt på festivalen OverOslo, med mye god mat, drikke og allsang. Tre av oss holder til i Trondheim og hadde dessverre ikke mulighet til å bli med på denne sommerfesten, som vi så gjerne skulle ønske. Det er også mange ansatte i bspoke som klatrer én gang i uken, og sommerstudentene ble selvfølgelig også invitert. Spesielt Alise viste seg å være en meget habil buldrer.

 

Vi har kommet oss ut av kontoret og utforsket byen!

Det var i tillegg ca. én sosial aktivitet hver uke. Første uke hadde vi spillkveld, hvor vi ble godt kjent med de andre ansatte. I uke 2 dro vi sammen til Pride Park, for konserter, dragshow og feiring av kjærligheten. I tredje uke ventet den etterlengtede båtturen i Oslofjorden, men den måtte dessverre avlyses på grunn av dårlig vær. Isteden dro vi på Oslo Bar & Bowling som et stort plaster på såret. Neste uke dro vi til Underground Golf Club for å spille minigolf, hvor Simon ble beste sommerstudent 💪🤠💪. Vi har også vært på stand up (humor, ikke scrum-stand-up) på Latter, der vi fikk trent lattermusklene med resten av bspoke-gjengen. Helt til slutt avsluttet vi sommerprosjektet, og tiden vår i bspoke, med en fantastisk middag på Coyo i solskinnet.

 

Følte oss godt ivaretatt og inkludert i felleskapet

Ettersom vi har jobbet i en forholdsvis liten bedrift, har vi blitt veldig godt integrert. Alle har tatt oss imot med åpenhet og interesse, og vært på tilbudssiden for å hjelpe oss med både stort og smått. Spesielt hyggelig er de daglige felleslunsjene og de hyppige ispausene når vi trengte et lite avbrekk.

 

  • Sommerstudenter 20237
  • Sommerstudenter 202310
  • Sommerstudenter 20239
  • Sommerstudenter 20231

 

Takk for en minnerik, morsom og lærerik sommer!

Vi har nå fått et godt innblikk i hvordan det er å jobbe som konsulent. Blant annet hvordan det er å jobbe med et kundeprosjekt og oppgaver som stadig er i forandring. Det har virkelig gitt mersmak, og hvem vet, kanskje noen av oss kommer tilbake etter vi er ferdige med utdannelsen? bspoke har virkelig levd opp til navnet sitt ved å gi oss en fantastisk, skreddersydd opplevelse!

Hilsen Alise, Brede, Jacob og Simon💛

 

La oss løse utfordringer sammen!

Leter du etter en engasjert og dyktig samarbeidspartner til ditt prosjekt? Vi har dyktige konsulenter, som kan bistå deg og ditt prosjekt. Våre konsulenter er spesialister i frontend-utvikling, backend-utvikling, prosjekt- og testledelse, skyløsninger, UX/UI, rådgiving og IT-arkitektur. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig prat!

Kategorier : studenter, it konsulent, IT og teknologi, arbeidsgiver, Godt arbeidsmiljø

Nylige innlegg

Aktuelt fra bspoke

link
read

Velkommen til årets sommerstudenter!

22.06.2023