Ole-Petter Stavn

Senior Testleder

Ole-Petter har jobbet som konsulent i over ti år og har på den tiden bygget seg opp bred erfaring innenfor segmentene testledelse, prosjektledelse og IT Service Management. Han er genuint interessert i organisasjoners arbeidsmetodikk og samarbeidsevner - særlig i skjæringspunktet mellom prosjekter, linje og forretning. En organisasjon som er god på dette har gode forutsetninger for å levere meningsfulle prosjekter og å gjenta suksesser. 

Han har studert dataingeniør på HiO og har også tilleggsutdanning som prosjektleder. Før han startet i Sopra Steria hadde han vært flere år i Forsvaret i roller som prosjektleder og teamleder. I Sopra Steria startet han opp som konsulent innenfor Service Management og sertifiserte seg hele veien til ITIL Expert. I sin tid som konsulent har han hatt flere ulike roller i flere større organisasjoner, både i offentlig og privat sektor. Erfaringen fra IT Service Management gjør at han i rollen som testleder og prosjektleder har klare forventninger til leveransenes livssykluser fra utvikling og bygging, til testing, produksjonssetting og overføring til linjen.

Ole-Petter har jobbet i store organisasjoner som Oslo kommune, UD, NAV, DNB, SVV, PIT og Statnett. Som testleder har Ole-Petter vært ansvarlig for bl.a. leveranse av 21 selvbetjente passkontroller som i dag er plassert på Oslo lufthavn Gardermoen. Dette var et svært komplisert prosjekt med mange direkte impliserte og mange øvrige interessenter. Flere leverandører fra ulike nasjoner måtte samarbeide med flere organisasjoner på mottakssiden. Ole-Petter tok en sentral rolle i dette prosjektet, og de passkontrollstasjonene (eGates) som nå er på plass er blant de mest avanserte på markedet og bidrar til en vesentlig forbedring og effektivisering av norsk grense- og territorialkontroll på Oslo lufthavn.

Det er tydelig at Ole-Petter ivrer for at prosjektene hans skal være suksessrike. Oppskriften hans er som følger: du må selv være en positiv faktor og jobbe for at alle skal lykkes! Veien til suksess starter lenge før selve prosjektet, og organisasjonen som helhet må evne å velge taktisk kloke prosjekter, kravstille fornuftig og være en god premissgiver og tilrettelegger.


Sertifiseringer:

  • Professional Scrum Master PSM 1
  • ISTQB Foundation
  • COBIT 5 Foundation
  • ITIL Expert
   • ITIL Service Strategy
   • ITIL Service Design
   • ITIL Service Transition
   • ITIL Continual Service Improvement
   • ITIL Managing Across the Lifecycle
  • Prince2 Practitioner
  • TOGAF9

Jeg har en brennende interesse for båtliv, og sommerferiene tilbringes ombord i båten vår. Den huser da familiens overhode (mor) og våre tre barn. Jeg glad i musikk og spiller trommer og gitar aktivt. Mest av alt er jeg sosial type som trives i selskap med familie, venner og gode kollegaer.

Ole-Petter Stavn bspoke AS

ole-petter-stavn-senior-testleder.jpg

Flere spørsmål?

Kontakt oss