5 min read

.NET utvikling - Hva er det?

Hos bspoke har vi et bredt spekter av konsulenter, fra prosjekt- og testledere til utviklere innen blant annet .NET C# og Java, som kan jobbe både frontend, backend og fullstack. .NET Framework er en samling av teknologier og programmeringsspråk fra Microsoft som blant annet inkluderer programvareutvikling, utvikling av skytjenester og koding med blant annet C++ og C#. Her skal du få et lite innblikk i hvordan våre konsulenter benytter dette i sin arbeidshverdag.

Hvordan jobber våre utviklere?

Vi har tatt en prat med en av våre konsulenter Marcus Auberg som arbeider med Fullstack .NET utvikling og Devops hos oss. Han fokuserer på automatisering, og har god kunnskap innen Azure. Vi har spurt han om hva han jobber med og hvordan han tilbringer arbeidsdagen sin.

«Hos Elkjøp jobber jeg med betalingsløsningen til nettbutikken. Alt fra lager til betaling, sms-varsling og kampanjer. Alt er egenutviklet i Elkjøp fra nyeste teknologi innen skytjenester.»

Marcus forteller at han tilbringer mye av jobben sin til å diskutere rundt løsninger med kundene sine, hva som er bra med det de etterspør, og om oppgavene er spesifiserte nok. Han benytter SCRUM-metodikk som baserer seg på fossefallsmetoden (alle aktiviteter avhenger av noe forutgående). Denne metoden legger til rette for kort planlegging og hyppige interaksjoner mellom kunde og utvikler, hvilket sørger for løpende kontroll av alle resultater og en felles forståelse for resultatene.

2a

Hva er en Fullstack utvikler?

Det å være en fullstack-utvikler betyr at man jobber både frontend med utvikling av produktet, og tilpassing til den aktuelle kunden, og backend med service og feilsøking når det måtte trengs. Marcus nevner Brønnøysund og apotekløsningene som eksempel, der han jobber med både feilsøk og feilretting, server monitoring (måling av servermiljø og testmiljø), feilrapportering og overvåkning av systemene mot potensielle feil.

«Det er spennende å jobbe med .NET utvikling – man får en aha-opplevelse med ny teknologi og man støter alltid borti noe nytt med kontinuerlig utvikling. Det gir en utrolig mestringsfølelse å lage ting, som for eksempel stemmestyrt båt ved bruk av IOT Device i Azure og Google Assistent. Jeg liker at jeg må utvikle meg hele tiden, blir ikke sittende fast og unngår rutiner.»

 

DSC_4612_72dpi


Hvordan kan bspoke hjelpe kunden ved å bruke .NET?

Norge er midt i en digitaliseringsreform, og etter Microsoft åpnet et eget cloud-senter i landet har både statlig og kommunal infrastruktur blitt flyttet til skytjenester. Resultatet blir en bedre effektivisering og en enklere hverdag for alle, og de sparer både ressurser og store kronebeløp. Disse skytjenestene gjør også at man ikke lenger trenger å møte opp for å utføre support på tjenestene, eller for å videreutvikle/oppdatere produktene. Det er en eksponentiel etterspørsel etter ekspertise og erfaring innen .NET utvikling, og det åpner for mange flere jobber i fremtiden.

Absolutt alle bedrifter, både innen privat og offentlig sektor, har behov for denne type utvikling. Noen har behov for spesifikke egenbyggede lagersystemer eller betalingsløsninger, mens andre trenger enkle frie funksjonaliteter innen IT som kassesystem eller nettside. Mye av det vi bygger systemer ut fra er Microsoft sin teknologi, men vi benytter også andre tjenester som Amazon og Google. Vi kan både kode systemer helt fra grunnen, koble mot .API, eller lage dokumentasjon og .API.

Hvordan er det å være konsulent hos bspoke?

bspoke setter konsulenten først, og sørger for at riktig kandidat knyttes mot riktig prosjekt slik at konsulentene føler de får et oppdrag som passer deres evner og motivasjon best mulig. Om det viser seg at konsulenten ikke passer helt til oppgaven, vil de tas ut og bspoke finner en ny kandidat som skal fullføre prosjektet. De er alltid tydelige på hvilke rammer man kan jobbe innen, hvilken teknologi og hvilke ressurser som er tilgjengelige, og jobber mye med feedback fra kunden mot konsulentene som er ute i arbeid. Erfaringen fra Devops, Cloud og .NET gir bspoke mulighet til å oppnå gode resultater når man bygger systemer opp fra grunnen av.

Hver sjette måned kommer det ny teknologi på markedet, og eksisterende løsninger videreutvikles hele tiden. Det blir hektiske hverdager, og når vi trenger hjelp kan vi få dette gjennom faggrupper og gode kolleger. Dette gir tilgang på mye god informasjon for å kunne fortsette arbeidet.

Det er mye å holde styr på, og vi gjør vårt beste for å sørge for at våre kunder har det nyeste innen teknologi, og vi benytter de beste tjenestene fra store og kjente leverandører for å oppnå dette. .NET Framework er i dag en av de mest brukte plattformene for utvikling, og benytter et mellomlag mellom applikasjon og operativsystem. Det kan være forvirrende for våre kunder å navigere seg gjennom jungelen av tjenester og tilbud som finnes på markedet, og vi hjelper dem ved å bistå med ekspertise innenfor feltet og velge ut de systemene som utfyller kundenes ønsker.

 

Har du kompetanse og et ønske om å jobbe hos oss?

Dersom du ønsker å å ta en prat med oss, er vi alltid på utkikk etter dyktige konsulenter å ha med på laget, ta gjerne kontakt med oss. 

 

Kontakt oss

Kategorier : .Net, konsulent, it konsulent, programmering, konsulentarbeid, skytjenester, systemutvikling

Nylige innlegg

Aktuelt fra bspoke

link
read

bspoke mesterskap

10.12.2021

link
read

Vi har åpnet kontor i Fredrikstad!

03.11.2021