read

bspoke er Seriegaselle

For fjerde året på rad er bspoke stolte av å være en Gasellebedrift! Det å være en seriegaselle, viser at vi er i en stabil og god vekst, og at vi klarer å vokse organisk med et positivt resultat. Det å kombinere det å være Gaselle 4 av 4 mulige ganger, Great place to work sertifisert 4/4 ganger, og nå på toppen av det hele bli kåret til Norges beste arbeidsplass, er absolutt en kombinasjon vi kan være ekstra stolte av!

Hva er en Gaselle?

gaselle-diplom-2021-1En Gasellebedrift må ha:

* Levert godkjente regnskaper.
* Minst doblet omsetningen over fire år.
* Omsetning på over én million kroner første år.
* Positivt samlet driftsresultat.
* Unngått negativ vekst.
* Vært aksjeselskap.

 

"Det er alltid gøy å få e-posten fra DN med beskjed om at vi er en Gasellebedrift. Det betyr at vi lykkes med en viktig del av det vi driver med, som er å vokse som selskap. For oss er ikke vekst i seg selv fokus, men vi har stor fokus på å bygge fagmiljøer og kunne konkurrere på rammeavtaler, og da trenger vi å være en viss størrelse for å levere på våre lovnader til våre ansatte", sier daglig leder Henrik Holum.

 Kultur avgjørende for veksten

bspoke er kjent for å ha en stor fokus på kultur. Visjonen er tydelig; Sammen skal vi være Norges beste arbeidsplass! Dette har vært helt avgjørende for veksten og fremgangen til selskapet. I snitt har bspoke mistet kun rett over 1 ansatt pr. år, som er meget lavt sammenlignet med andre selskaper i bransjen. Gasellekonferansen 2022 - faglig innlegg for ca 50 inviterte seriegaseller

FOTO: Henrik Holum. Faglig innlegg på Gasellekonferansen. I år ble kun ca 50 seriegaseller invitert, pga koronarestriksjoner når konferansen ble planlagt. 

Alle som jobber med å bygge en god bedriftskultur vet at dette koster, og tar tid. Blant annet så lar bspoke alle ansatte selv være med å finne nye prosjekter, og man kan alltid si nei. Dette gjør at man ofte er på benk lenger mellom oppdrag, for å finne det riktige og gode oppdraget. Samtidig har vi firmadag en gang pr. måned, hvor man deler nyheter om selskapet, er med på å sette retning og ta viktige valg for selskapets fremtid. Dette er et omsetningstap på 3-5%, som vi er villige til å ta, for å sikre at vi er et god sted å jobbe. 

På kort sikt er alle disse tingene man gjør dyrt, og mange mener en dårlig investering. På lang sikt har dette vist seg å gi en god, stabil vekst over tid, og være måten vi kan bygge den kulturen vi selv ønsker.Henrik Holum, daglig leder

"Det å klare å vokse, med positivt resultat, samtidig som man vinner "Norges beste arbeidsplass" kåring fra Great Place to Work, er ingen enkel oppgave. Det krever at vi som jobber i administrasjonen jobber veldig hardt med å finne gode løsninger for våre ansatte, og setter store krav til våre leverandører for å levere forutsigbarhet og kvalitet. Vi må bruke hodet til å finne gode løsninger, ikke bare kaste penger på ting som firmaturer, kontorer og annet. Det krever mer av oss, men det gir også mer, når vi klarer å finne gode, innovative løsninger, som gir ekstra verdi. Da kan vi heller gjøre mange gode, i stedet for få dyre, aktiviteter", følger Henrik opp.

Veien videre

Taktikken ser ut til å fungere også videre. bspoke skal bytte kontorer i 2022, som er en dyr og krevende prosess. Det ser i like vel positivt ut med økning både på topp og bunnlinje neste år. Dermed ligger bspoke i rute til å bli gaselle også de neste årene. 

Vesentlig for å kunne holde på en god kultur er å ikke vokse for raskt. Dermed er målet til bspoke å fortsette å vokse med ca 10-15 konsulenter i året, så lenge det er riktige mennesker som vil jobbe hos oss. Dette gjør at den prosentvise ansettelsesraten vil synke.

Dermed har det vært viktig å også finne andre måter å fortsette veksten på. Her har en spesialisering i oppgaver i administrasjonen vært viktig. Dette har bidratt til høyere timepriser, som gjør at man har en vekst, uten å gå på kompromiss utviklingen av firmakulturen. 

Vi har også brukt siste året på å legge om fra å levere enkeltkonsulenter og hoder, til å levere flere team og hele prosjekter. Dette er også en dyr omstilling, som krever ny kunnskap og erfaring. 

Vi ser at ansatte gjerne vil jobbe med andre fra bspoke, så her ser vi en gevinst, ikke bare på det økonomiske, men også på videreutviklingen av vår gode kultur. Prosjekter som ligger frem i tid kan gi forutsigbarhet og trygghet, og vissheten om at man jobber sammen med dyktige kolleger fra samme selskap, gir en god ramme for læring og personlig vekst. 

 

For å lese mer om hva vi finner på i bspoke, sjekk ut bloggen vår

Høres bspoke ut som en arbeidsgiver du kunne tenkt deg? Ta kontakt, vel!

Kategorier : Skape minner sammen, Great Place To Work, Gaselle, Goder, Norges Beste Arbeidsplass, Godt arbeidsmiljø

Nylige innlegg