read

En reise inn i 3D-verden med Kongsberg Digital

I fjor gjennomførte Kongsberg Digital fase en på et spennende prosjekt om digital tvilling. Det var vellykket, og de ønsket å utvide prosjektet og trengte dermed mer arbeidskraft. Slik endte Nicklas Eltvik fra bspoke med på teamet.

Nicklas Eltvik 1200pxNicklas ble ansatt som en av de første i bspoke i 2017. Han jobber i dag som fullstack utvikler og er fagansvarlig for faggruppen frontend. Siden oktober i fjor har han jobbet fulltid med prosjektet til Kongsberg Digital med rollen som fullstack utvikler: “Kongsberg Digital er en stor og viktig kunde for oss, så det betyr veldig mye å få være med på laget” forteller Nicklas.

 

Et så stort prosjekt som KogniTwin har mange erfarne utviklere, arkitekter, 3D spesialister og prosjektledere som bidrar til en spennende og interessant arbeidshverdag. Kort forklart er KogniTwin, digital tvilling, en 3D-modell med hensikt å gjenskape den ekte verdenen. Et eksempel kan være en digital tvilling av en oljeplattform. Alle dimensjonene skal stemme overens med virkeligheten, slik at brukerne skal kunne inspisere den digitale oljeplattformen fremfor å fysisk besøke den. Det vil gjøre det enklere å undersøke informasjon og ta beslutninger.

Løsningen er webbasert, hvilket betyr at brukerne kan åpne programmet rett i en nettleser fremfor å måtte laste ned programvare. “Det er ganske unikt og imponerende” forteller Nicklas, som aldri har sett noe lignende som har fungert like bra. “3D-modeller er noe helt nytt for meg og det er kjempespennende å jobbe med. I motsetning til 2D kan man på en måte reise inn i en 3D-verden, et eget space.”

 

Nicklas sier det er utrolig kult å være med på et så stort prosjekt: “Jeg jobber med en del av prosjektet og blir spesialisert på et av flere områder av det totale prosjektet. Jeg synes det er ganske amazing hvordan det totalt sett kobles sammen og blir så bra” smiler han.

 

Les mer om jobben bspoke gjør for Kongsberg Digital her.

Trenger ditt prosjekt en engasjert IT-konsulent?

Vi i bspoke jobber med mange spennende og forskjellige prosjekter. Trenger du bistand til ditt prosjekt, ta gjerne kontakt med oss.

Kategorier : Ny kunde, Full-stack, konsulentarbeid

Nylige innlegg