read

Frontend - Hva er det?

Det er ingen tvil om at teknologi er med på å forandre samfunnet vårt, og at teknologien i dag bare blir bedre og bedre. Den endrer måten vi mennesker lever på, og gjør at ting blir enklere for oss på alle mulige plan. 

 

For mange som ikke har nok kjennskap om teknologisk språk, er ordet frontend kanskje fremmed for dem. Men det mange ikke er klar over er at det ligger så mye nyttig, viktig og betydelig arbeid bak dette. I denne artikkelen tar vi for oss hva det egentlig innebærer å være en frontend-utvikler.

Frontend er en kobling av det visuelle og det tekniske. En frontend-utviklers største oppgave er å utvikle det brukeren ser og forholder seg til. Deres oppgave er å lage så sømløse løsninger som mulig, for å kunne gi den beste opplevelsen for brukeren.  Å jobbe med frontend betyr også at du må kunne ha en god samarbeidsevne, da man ofte jobber tett i prosjekter sammen med grafiske designere og interaksjonsdesignere. Dette er for å sørge for at planlagt design og oppførsel er mulig å gjennomføre teknisk, med valgte tekniske krav og rammeverk. 

 

frontend bilde

 

Teknologi har også trender 

Konsulent Terje Nygård i bspoke er en erfaren frontend-utvikler som er svært opptatt av å ta i bruk sin kreativitet i arbeidet han gjør. Terje forklarer at å jobbe med nye frontend teknologier innen design og brukeropplevelser, er den beste måten han kan utvikle webløsninger, som inspirerer og gleder andre.

Innenfor alle kategorier finnes det ulike trender. Om det så er innen mote, bil eller interiør. Men det mange kanskje ikke vet, er at det også finnes trender innenfor teknologi. I frontend er det stadig nye trender som gjør deg mer attraktiv som konsulent på arbeidsmarkedet. Terje forteller at kunder gjerne spør etter konsulenter med erfaring om teknologien React, at du må kunne materiell design eller ha kunnskap om ulike designkomponenter. Skytjenestene Microsoft Azure og Amazon Sky er også noe kunder gjerne vil at konsulenten har kjennskap til. 

– Jeg følger tett med på nye trender og rammeverk som blir tilgjengeliggjort, og jeg prøver de gjerne ut så raskt som det lar seg gjøres, forteller Terje.  

Han forteller også at det er viktig å følge sin egen sti, og dermed holde seg innen en fast rute. 

– For eksempel ved å velge React, og dermed spisse kompetansen sin ytterlige innenfor dette fagområde. Flere av de nye trendene støttes i forskjellige språk, så da blir alt litt enklere å følge med på, forklarer han. 

Det er flere verktøy man benytter seg av når man opererer som en frontend-utvikler. Visual Studio Code, React, MobX, Material UI, VUE, Node, ASP.NET Web API, API klienter, autoriseringsmekanismer, Microsoft Azure og Amazon S3/ AWS er noen av disse. For enkelte vil kanskje dette høres ut som uforståelige ord, men dette er med på å lage de beste webløsningene for oss, og er mye av grunnen til at det er enkelt for oss å handle klær, bestille mat, eller å søke om boliglån på nett. 

 

Viktig å inspirere og lære av hverandre

Terje forteller at arbeidsmiljøet og samholdet i bspoke er noe av det beste han har opplevd i sin karriere som konsulent. Alle ansatte, uavhengig frontend eller backend, så inspirer og motiverer de hverandre til å få utført arbeidet på best mulig måte. Samholdet er sterkt, de hjelper hverandre uansett om det gjelder faglige utfordringer i prosjekter, læring innen nye teknologier, eller om man bare trenger noen å ha en samtale med. 

– Vi ansatte har en brennende «passion» for det vi utfører, og det støtter bspoke opp under på best mulig måte, avslutter Terje. 

bspoke har i tillegg til Terje, flere erfarne og dyktige konsulenter innenfor flere ulike teknologier. Dersom du har behov for vår kompetanse, ta gjerne kontakt. 

 

Ta kontakt ved behov for IT konsulenter.

Vi i bspoke jobber med mange spennende og forskjellige prosjekter. Trenger du hjelp, så ta kontakt med oss, så skal vi bistå så godt vi kan.

 

Kontakt oss!



Kategorier : it konsulent, frontend

Nylige innlegg