read

Vil ha flere kvinner

bspoke ønsker et mangfoldig og dynamisk arbeidsmiljø. Derfor jobber de aktivt med å rekruttere kvinner. Siv Solheim ble headhuntet av daglig leder Henrik Holum.

Siv Solheim er systemforvalter og er utleid til Sparebank 1. Hun har vært ansatt i bspoke siden påsken 2018.

– Jeg hadde egentlig tenkt å dra på ferie, men Henrik trengte noen til å begynne hos Sparebank 1 umiddelbart. Jeg tok over for en som skulle ut i pappaperm og fikk to dager med opplæring. Så var det bare å sette i gang, forteller Siv.

 

ProfilbildeSiv

 

Systemforvalter med bred erfaring

Siv har hatt flere jobber siden hun gikk ut fra Østfold Distriktshøgskole (nå HiO) som diplomkandidat i informatikk. Med lang erfaring innen drift, hendelses- og endringshåndtering, releasehåndtering og systemforvaltning, er hun en ettertraktet konsulent.

– 80 prosent av utdannelsen min er koding, men jeg synes det er mer interessant å jobbe med releasehåndtering og systemforvaltning. Fordelen er at jeg enkelt kan følge med på hva utviklerne gjør og forstår hva de snakker om i diskusjoner.

– Positiv utvikling

– Siv er en av tre kvinner hos oss. Vår nyeste ansettelse er en kvinne, hun begynner i august, så da blir det fire. Og da vi tok en praktikant fra Høyskolen i Kristiania, var det også en kvinne. Så selv om vi fortsatt er ganske mannetunge, har vi en bevisst positiv utvikling i kvinneandelen, sier Einar Omdal, COO hos bspoke.

Daglig leder Henrik Holum forteller at bspoke også ser på muligheten for å engasjere seg i ODA-nettverket – Norges ledende nettverk for kvinner i tech.

– Vi er i dialog med dem og håper å lande et samarbeid. Foreløpig forsøker vi så godt vi kan å bidra til deres mål om 40 prosent kvinneandel i IKT-yrker, sier han.

Godt miljø i bransjen

I følge ODAs tall var kvinneandelen 26 prosent i 2017. Den stiger, men det er et stykke igjen til 40. Det er lett å tenke at siden dette er en så mannsdominert bransje, så kan det være enkelte utfordringer med å være kvinne. Dessverre er det slik at trakassering og hersketeknikker mot kvinner kan forekomme der det er et stort overtall av menn. Men Siv har ikke opplevd IT-bransjen slik.

– Jeg har aldri opplevd noe negativt fordi jeg er kvinne. Kollegaer, arbeidsgivere og samarbeidspartnere har hatt tillit til min kompetanse og har sett at jeg leverer resultater.

Hun vært på noen ODA-samlinger og ønsker seg flere kvinner inn i bransjen.

– Arbeidsmiljøet blir bedre og jeg opplever at problemløsningen blir mer kreativ med flere ulike innfallsvinkler. Jeg håper det kommer mange søknader fra kvinner fremover, sier Siv.

– Det gjør jeg og. Jeg inviterer alle kompetente kandidater til en kaffe her på kontoret til bspoke, avslutter Einar Omdal.

Kategorier : bspoke, Great Place To Work

Nylige innlegg