read

– Vi heter nå bspoke

Romerike IT Consulting har byttet navn til bspoke. Det nye navnet er beskrivende for firmaets leveranser og sier noe om hvem de er.

2019 bspoke as logo

Navnet bspoke er tatt fra det engelske ordet «bespoke». Det er et gammelt ord som opprinnelig betydde at noe var anerkjent, men som i moderne tale betyr noe i nærheten av skreddersøm.

– Det mangler et godt norsk ord for bspoke. Skreddersøm blir ikke helt dekkende. Det ligger nemlig også en helt tydelig forventning om høy kvalitet i ordet – ingenting skal spares i prosessen med å levere akkurat det kunden ønsker. Leveransen skal ha et snev av eksklusivitet, sier Henrik Holum, daglig leder i bspoke.

 

Vokste ut av navnet

Da Henrik Holum startet Romerike IT Consulting i 2014, valgte han et navn som passet den daværende driften – han startet opp i Eidsvoll på Romerike og han drev konsulentvirksomhet innen IT. Men med flytting, eksplosiv vekst og stadig bredere oppdragsbeskrivelser var det på tide å bytte navn.

– Vi vokste rett og slett ut av navnet. Vi er et Oslo-basert firma med mål om å bli Norges beste arbeidsplass. Vi leverer konsulenttjenester og konsulenter tilpasset kundenes behov og vi ønsket et navn som gjenspeilet dette. Derfor har vi endret navn til bspoke, forteller Henrik Holum.

 

Forankret hos de ansatte

Navnet ble til gjennom en idéprosess forankret hos alle de ansatte. Det er viktig for bspoke at alle er med – det er en sentral idè i firmaet at alle skal være med i beslutninger som betyr mye for deres egen hverdag. Det skaper eierskap og samhold, viktige verdier for bspoke.

– Det er ikke bare kundene som skal få perfekte leveranser. Det er også de ansatte. Vi jobber aktivt for å bli Norges beste arbeidsplass og i vår verden innebærer det at de ansatte har en sterk påvirkning på sin egen hverdag. bspoke sier også noe om hva våre ansatte kan forvente av oss, sier Holum.

 

Vil tiltrekke seg talent

Sist, men ikke minst vil det nye navnet også hjelpe i rekrutteringsprosesser. Firmaet har opplevd at kandidater ikke helt forstår hvor de opererer. De er ikke basert på Romerike og har ikke lenger en sterk tilknytning dit. Selv om de tar oppdrag på Romerike, ble det etter hvert misvisende å ha Romerike med i navnet.

– Vi er et Oslo-basert firma som vil tiltrekke oss talentfulle mennesker fra hele regionen. Vi holder til på Oslo Sentralbanestasjon, mer sentralt blir det ikke.

bspoke åpner også for andre typer oppdrag enn direkte konsulentvirksomhet.

– Det nye navnet gir oss alle muligheter fremover. Vi opplever veldig sterk vekst både i oppdragsmengde og i antall ansatte, og vi i bspoke gleder oss til å levere skyhøy kvalitet til både kunder og ansatte i tiden fremover, avslutter Henrik Holum, daglig leder i bspoke.

Kategorier : Great Place To Work, Ny milepæl, Gaselle

Nylige innlegg

Innlegg etter merke

Aktuelt fra bspoke

link
read

bspoke er Seriegaselle

30.05.2022

link
read

bspoke kåret til Norges beste arbeidsplass av GPTW!

27.04.2022