read

Årets blåtur: strategisamling og hygge i Italia!

Tidlig torsdag morgen møtte 48 spente bspokere opp på Oslo Lufthavn, ivrige på å få vite hvor årets blåtur skulle ta ferden. Med sommerfugler i magen og spente smil fikk alle utdelt hver sin konvolutt med svaret på hvor vi skulle på tur. Spenningen bygde seg opp og det klødde i hendene etter å rive opp konvolutten. Endelig var tiden inne. Reiseleder ropte ut "1-2-3 ÅÅÅÅÅPNE". Nøkkelen til vårt neste eventyr ble revet opp og jubelen brøt løs - hele fire dager i Milano i Italia, ventet på oss! 🇮🇹☀️

Sjekk ut videoen fra turen vår her!

 

Turen vi egentlig ikke skulle dra på

Vi i bspoke har, som så mange andre, måttet ta grep og gjøre innstramminger i budsjettene våre. Vi deler de økonomiske utfordringene som har preget bransjen, og det kan virke litt merkelig å dra på en stor utenlandstur midt i disse tøffe tidene. Nå var det slik at turen vår ble bestilt for over ett år siden, da situasjonen var helt annerledes. Når vi så prognosene og begynte våre innstramminger, forsøkte vi faktisk å avbestille turen. Dessverre ble vi møtt med beskjeden om at det var umulig å avbestille. Dette satte oss i en dilemma: hva gjør man når man egentlig skal spare penger, men står fast med en allerede bestilt tur?

 

Vi gjorde flere tiltak for å skape en rimeligere tur, som gjorde at vi fikk kuttet ned en del kostnader. Frustrerende selvsagt, men vi bestemte oss også å gjøre det beste ut av det og virkelig kose oss på turen. Vi har hele tiden vært imponert over våre ansattes evne til å ta grep og heie på hverandre i disse krevende tider. For oss er det også viktig å erkjenne viktigheten å gi noe tilbake til folka våre, som hver dag står på og gjør alt de kan for å skape en trygg, gøyal og levende arbeidsplass. Vi koser oss i felleskap sammen, vi heier på hverandre og støtter hverandre. Det var i disse øyeblikkene, når vi delte latter og historier i den italienske solen, at vi virkelig forstod verdien av å være sammen, spesielt i tøffe tider. Turen ble en påminnelse om at fellesskapet vårt er sterkt, og at vi kan støtte hverandre gjennom utfordringene som bransjen kaster mot oss. 

Fellesbilde-milano-LQ

Strategisamling på Oslo Lufthavn - check!

Det tok ikke lang tid før første hump på veien kom, for flyet vårt hadde blitt forsinket. Krise (!!), tenkte vi først, for dagen var fullpakket med et stramt tidsskjema. Neida, stress og kriser har vi ikke tid til når vi skal på ferie. Så, hva gjør man da? Vi grep sjansen til å kjøre i gang strategisamlingen i en helt ny lokasjon: en stille kafé på flyplassen. Da kan vi si at vi har gjort det også. Greit fornøyde med at vi hadde løst vår første lille utfordring fikk vi alle med på flyet og rett i bussen til hotellet vårt i Milano. Nå skal det nevnes at dette faktisk var den første og siste utfordringen på turen vår. Ganske godt jobbet, når man tross alt tar med seg nesten 50 personer til et ukjent land i fire dager. 

 

Blåtur til Milano

Blåtur til milano9


Hva jobbet vi med under årets strategisamling?

Vi snakker mye om at vi har en åpen og inkluderende kultur, men hva gjør vi egentlig for å få det til? Strategisamlingen er en svært viktig bidragsyter til at absolutt alle ansatte skal bli inkludert i firmastrategien og ha en stemme i hvem vi er, hva vi gjør og hvem vi skal bli. Den årlige strategisamlingen tar vi på blåturen, der vi jobber med ulike problemstillinger. I år jobbet vi med vekst og fremtidsutsikter for bspoke, der vi ble satt sammen i grupper. Etter diskusjonen presenterte alle gruppene punktene sine foran hele firmaet, som ga en åpen diskusjon i plenum. Gruppene jobbet og kom med tanker og tiltak til spørsmål som: Hvordan kan vi fortsette å vokse på en god måte, uten å miste oss selv? Vokser vi for fort eller for sakte? Hvor vil vi at bspoke skal være om 5 år? Hvordan kan vi jobbe aktivt for en bedre ansattopplevelse?

 

Strategisamling på blåtur


Pizza, pasta, vin, kultur og latter - hva mer kan man be om?

Den første dagen var relativt intens, med mye strategiarbeid og reisevei. Gleden var da stor når det ble servert pizza og øl til middag. Det må jo til når man tross alt er i Italia. Kvelden gikk videre til å utforske den fantastiske byen og det var en greit fornøyd og mett gjeng som gikk seint til sengs.

Dagen etter dro en sprek gjeng på joggetur på morgenkvisten, andre dro på shopping, noen satte seg på kafé og jobbet og andre dro på dagstur til Lake Como. Kort sagt, vi tilbrakte dagen med å nyte deilige italienske retter, utforske byen og ta inn den fantastiske atmosfæren. Kvelden brakte oss sammen igjen for en herlig fellesmiddag, etterfulgt av utforskning av Milanos natteliv.

Blåtur med bspoke


Vår siste dag i den italienske solen

På dag tre møtte vi opp tidlig for omvisning på den ikoniske Duomo di Milano, som er en majestetisk katedral midt i sentrum. Her hadde vi personlige guider, som fortalte historien til bygget og arbeidet med rehabiliteringen når vi gikk rundt. Vi var heldige med været, så det var hele 25 grader og sol alle dagene når vi var på tur. Det kokte greit i pappen når vi stod i solsteiken på toppen av katedralen, så da rømte vi til nærmeste lunsjsted i parken for å gjemme oss fra den sterkeste solen. Her var det, ikke overraskende kanskje, nok en deilig og hyggelig felleslunsj. Vår siste kveld feiret vi med en ekstra digg fire-retters middag ved kanalene i Navigli-distriktet i Milano. Virkelig en flott plass, som var en perfekt avslutning på en helt nydelig tur.

 

Blåtur til milano17


Grazie, Milano!

Det er kanskje klisje å si, men vi er så ufattelig heldige som har denne fine gjengen i bspoke. Vi jobber bra sammen, vi støtter hverandre, vi ler med (og av) hverandre og ikke minst: har det skikkelig hyggelig sammen. Det tar vi ikke for gitt og er så takknemlige for! Tusen takk til alle våre herlige folk, som hver dag bidrar med å skape en trygg, gøy og levende arbeidsplass. Vi har storkost oss på tur og gleder oss allerede veldig til neste års tur, uansett hvor den måtte gå.

 

 

 

Kategorier : Tur, Skape minner sammen, Godt arbeidsmiljø

Nylige innlegg

Aktuelt fra bspoke

link
read

Blåtur med bspoke

12.10.2022