read

Firmadag - VR edition!

En gang i måneden samler bspoke alle sine ansatte for en firmadag. Etter koronapandemien brøt ut for ett år siden har disse dagene foregått digitalt, gjerne på Teams. Alle kan være enige i at mange og lange Teams møter begynner å slite på de fleste. For å krydre arbeidsdagene videre bestemte vi oss dermed for å gi våre ansatte en overraskelse!

 

Det var daglig leder Henrik Holum sin idé å gå til innkjøp av VR-briller til bspoke sine ansatte. Et ønske om å gjøre de digitale møtene mer levende og kunne få følelsen av å møtes fysisk var et av behovene vi håper VR-brillene ville hjelpe oss med. “Vi brukte 

noe lengre tid på å komme i gang med selve presentasjonene, men når alle hadde kommet seg inn i den virtuelle verden fungerte det overraskende bra. Det ga en helt annen følelse av tilstedeværelse enn hva de vanlige teamsmøtene gir. Vi ser frem til å teste VR-brillene og dens mange muligheter i tiden fremover,” avslutter Holum.

 

Også teamsmøter kan kjøres i VR

Man kan også flytte arbeidsdagen inn i VR, og til og med være med på teamsmøter her. Her bruker daglig leder ImmersedVR, hvor man får opp sin egen PC, og kan jobbe i VR med mus og tastatur.
 

Firmadagen er en arena for å samle alle ansatte for faglig utveksling og sosialt samvær, og spesielt her tror vi VR vil tilby en ny dimensjon. Det blir fokusert på status- og planlegging, samt ta temperaturen i selskapet og skape nye minner sammen. Før pandemien brøt ut avsluttet vi disse dagene utenfor kontoret på et hyggelig sted, for eksempel med noe godt i glasset og en runde shuffleboard. Nå som dette ikke lar seg gjennomføre, har vi måttet tenke nytt i nye kreative retninger. 

 

Alexei Khlebnikov er seniorkonsulent i bspoke. Han har 20 års erfaring med programmering i bransjen, og siden mai 2019 har han jobbet hos oss med javateknologier, programvareutvikling og DevOps teknologier. Han skryter av bedriften og firmadagene: “Det er en kjempefin organisasjon hvor alle kjenner alle. Etter firmadagene føler vi at vi blir enda bedre kjent med hverandre”. Denne firmadagen var den aller første for fire nye ansatte som startet like over nyttår. De fikk anledning til å presentere seg selv og bli inkludert i fellesskapet vårt, til tross for at alt foregikk digitalt.

 

Firmadag med VR 1200 (1)

Alexei og de andre ansatte fikk beskjed om at de ville motta en pakke kvelden før denne firmadag. Lite visste de om hva som skjulte seg i pakken. “WOW! VR-briller! Det var en stor overraskelse,” forteller Alexei mens han smiler. 

 

 

Med VR-briller kunne vi samle alle våre ansatte i et virtuelt rom fylt med sitteplasser og skjermer hvor firmadagens presentasjoner ble holdt. “Det ga oss en følelse av at vi var i samme rom, selv om vi fremdeles sitter på hvert vårt hjemmekontor - noen av oss i ulike byer” forklarer Alexei. Videre forteller han at det var en ny og morsom opplevelse. I tillegg til at de ansatte “var til stede” i det virtuelle rommet, hadde de også selskap av 3D-objekter som katter og baller. På et tidspunkt plasserte en ansatt seg selv i et fuglebur. “Det var veldig underholdende, og en god avveksling fra vanlige digitale møter på Teams.”

Firmadag i VR

Firmadag med VR-briller ble svært godt tatt imot av de ansatte. Det gjorde uten tvil denne samlingen mer livlig. Etter et langt år med mange digitale møter var det en gledelig avveksling. Mange har også møttes i forskjellige sosiale apper og spilt spill sammen i etterkant. Det ga en sterkere følelse av sosialt samvær og fristet til gjentakelse. “Kanskje vi kan spille bowling neste gang,” ler Alexei.

Kategorier : Firmadag, hjemmekontor, Godt arbeidsmiljø

Nylige innlegg

Aktuelt fra bspoke

link
read

Nytt år, nye muligheter og årets første firmadag!

23.01.2024

link
read

Firmadag på Gressholmen

14.06.2023