read

Nytt år, nye muligheter og årets første firmadag!

Vi kickstarter året med en heldags firmadag!

Etter en velfortjent ferie, samlet hele flokken seg på kontoret for en heldags firmadag. På firmadagene våre trekker vi alle konsulentene ut fra prosjektene sine, for å samles på kontoret for faglig og sosialt påfyll. Det var ekstra stas å samles tidlig i januar, så vi kunne spikre strategien for det kommende året. Her diskuterte vi høyt og lavt om goder, omstrukturering, organisering av faggrupper og mye mer. Nesten like viktig som det faglige, er det sosiale aspektet ved firmadagene. Vi tok en ekstra lang og digg lunsjpause og sosialkomitéen arrangerte brettspillkveld etter firmadagen. Alt i alt en veldig vellykket dag, med mange gode innspill og hyggelige samtaler.

 

Åpenhet og felles diskusjoner er viktig

Det er viktig for oss å inkludere folka våre i det som skjer bak kulissene og være åpne og transparente om det som skjer. "Rikets tilstand" er en fast post på hver firmadag, der vi snakker om hva som har skjedd siden sist, går igjennom økonomi, status på salg og annen generell informasjon om firmaet. Ledergruppen har over lengere tid jobbet med omstrukturering av firmaet, som de nå presenterte for resten av selskapet. Vi skal jobbe mer effektivt og agilt sammen, så nå har vi besluttet å dele mer opp i områder og gi mer ansvar til områdelederne. Det tror vi at kommer til å føre til at områdene har mer innflytelse på organisering i sine områder. Det er jo folka våre som vet best hva de trenger, så da burde de også få muligheten til å påvirke det.

 

Firmadag januar 2024 bspoke8


Workshop 1: omstrukturering av områder

Siden vi hadde en full dag satt av til firmadagen fikk vi også god tid til å gjennomføre flere workshops. Faktisk hele tre workshops fikk vi tid til å diskutere, som ga oss mange gode innspill videre. I den første workshopen delte vi inn i de ulike områdene og diskuterte videre på omstruktureringen og hvordan vi skal jobbe mer samkjørt. Hvert område skal ha sin egen strategi, eget budsjett og få mer ansvar og påvirke området sitt i større grad enn før. Her ble det mange gode diskusjoner og forslag, som områdelederne skal ta med videre inn i strategien.

Firmadag januar 2024 bspoke1

 

Uten mat og drikke, duger helten ikke

Selvfølgelig må vi også kose oss litt ekstra når vi har firmadager! Heldige som vi er, ligger kontoret vårt nesten vegg i vegg med Youngstorget og alle de fine restaurantene der. Taverna'n har vært en av våre faste plasser, som vi ofte drar til når vi skal fylle opp med litt ekstra energi. På firmadagene blir det naturligvis mye jobbprat, så vi prioriterer også å ta litt lengere lunsjer for å koble litt ut og hygge oss sammen.

Firmadag januar


Workshop 2: hvilke goder er viktigst?

Etter en deilig lunsj, var det rett på´n igjen med neste workshop. Denne gangen skulle vi diskutere godene vi har og stemme over hvor viktig de ulike godene er for oss. Vi har en lang liste over goder, men hva er det egentlig folk setter mest pris på? Hva vil vi ha mer av? Hva kan vi eventuelt justere? Har vi noen nye forslag til goder? I forkant av firmadagen ble vi også oppfordret til å sende inn forslag til nye goder, der flere benyttet sjansen for å melde inn goder de kunne tenke seg som vi ikke har i dag. På workshopen diskuterte vi i grupper, før vi alle stemte individuelt over viktigheten av de ulike godene. Det var spennende å se at så mange hadde like tanker om hvilke goder de satte mest pris på.

 

Firmadag januar 2024 bspoke3


Dagens siste workshop: organisering av faggrupper

På dagens siste workshop gikk vi nok en gang i nye grupper og diskuterte organisering av faggrupper og fagarbeidet. Vi har åtte forskjellige faggrupper, som organiserer fagkvelder og diskuterer fagstoff, deler erfaringer og ulike problemstillinger. Alle konsulentene har en hovedfaggruppe, men flere er også medlem av flere faggrupper. Her fikk vi mange forslag og innspill på hvordan vi kan forbedre faggruppene og fagmiljøet vårt.

 

Firmadag januar 2024 bspoke6

 

Takk for årets første firmadag!

Etter åtte timer med mye informasjon og diskusjoner var det ekstra godt å se kjøleskapene fylt opp av kald drikke og kjenne pizzalukten ta over rommet. Vi har sånn ca. 500 000 brettspill på kontoret, så sosialkomiteen rigget opp til årets første brettspillkveld. Det var mange som ble igjen etter firmadagen og koste seg utover de sene nattetimer. Vi gleder oss allerede til neste firmadag med denne herlige gjengen. Nå har vi satt strategien for året og gleder oss til å se hva vi har i vente!

 

Kan vi hjelpe deg med ditt nye prosjekt?

Har du en spennende idé, en utfordrende oppgave eller et prosjekt du trenger hjelp til?

Vi har dyktige konsulenter tilgjengelig, som kan hjelpe deg med alt fra forprosjekter, prosjektledelse, utvikling, design, arkitektur, skyløsninger og mye mer. Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat, så finner vi ut av det sammen!

Kategorier : Firmadag, Godt arbeidsmiljø

Nylige innlegg

Aktuelt fra bspoke

link
read

Firmadag på Gressholmen

14.06.2023