read

Fem ting du som konsulent må tenke på når du velger arbeidsplass

Vil du ha en trygg og forutsigbar hverdag? Eller higer du alltid etter flere fakturerbare timer og høyere lønn? Kanskje det viktigste for deg er faglig utvikling? Det er mange ting konsulenter må tenke på når de skal søke ny jobb.

Einar Omdal er COO i bspoke og har 15 års erfaring med rekruttering, bemanning og salgsledelse. Her gir han deg sine beste tips for hvordan du skal velge rett jobb.

Hva har du, hva trenger du og hvor vil du?

Det mange gjør er å handle litt for impulsivt på magefølelsen. Noen dager med mistrivsel og de begynner å tenke på alternative arbeidsgivere. Kanskje gresset er grønnere på den andre siden? Det kan godt hende, men før du gjør noe du kanskje vil angre på, bør du tenke nøye gjennom hva du har, hva du trenger og hvor du vil. Kanskje din nåværende arbeidsgiver er villig til å strekke seg for å gi deg det du trenger. Eller kanskje ikke – det er ikke alle steder det er kultur for å løfte ansatte videre. Uansett hva du velger å gjøre, så er det å skifte jobb en stor beslutning som krever ettertanke og research. Bruk tid på denne fasen - da er det større sjangs for at du ender opp et sted der du trives, med oppgaver du kan vokse på!

 

Hvor viktig er arbeidsmiljøet?

Konsulenter er ikke alltid bortskjemt med gode arbeidsmiljøer. Ofte kan det være en god tone ute hos kunde, men den trygge basen som ligger i et fast ansettelsesforhold mangler. Har du et faglig og sosialt miljø å vende deg til når det trengs får du en mer stabil hverdag og et tettere nettverk rundt deg. Du får noen å dra på firmaturer og kick off-fester med, jevnlig faglig input og noen ansikter du alltid kjenner igjen og kan få et forhold til.

 

Lønn og goder

Lønnsmodellen hos de forskjellige konsulentbyråene varierer voldsomt. Noen baserer seg kun på fakturerbare timer. Enkelte konsulenter higer etter denne tilværelsen og trives med at hver eneste time i døgnet potensielt kan faktureres. For andre betyr det urolige netter når regnskapets time kommer. Et familiemenneske ønsker kanskje noe mer stabilt, faste rammer, fast lønn, gode forsikringsordninger og muligheten til å ta noen dager fri uten å se taksameteret tikke mens de drikker en kaffe. Lønn er viktig, men du bør ha klart for deg om du vil leve for å jobbe eller jobbe for å leve.

 

 On-boarding og plan videre

Har firmaet en plan for deg? Eller kommer du til å tre inn døra den første dagen og bli stående midt på gulvet uten at noen vet hvem du er, hva du gjør der og hva slags utstyr du trenger? Av og til kan det gå fort i svingene, og noen firmaer har stor turnover av ansatte, men hvordan du blir tatt i mot og hva du blir satt til å gjøre de første ukene, sier mye om firmaet. Spør gjerne om planer for on boarding på intervjuet. Hvordan skal du komme i gang best og raskest mulig? Hvor raskt har de tenkt å sende deg ut på prosjekter? Har du mulighet for å påvirke hva slags prosjekter du havner i?

 

Fremtidsutsikter

Stort utviklingspotensiale. Gode karrieremuligheter. Dette er kulepunkter i de fleste stillingsannonser, men sørg for å spørre og grave om hva som ligger bak. Har firmaet faste ordninger for sertifiseringer? Får du etterutdanne deg og delta på kurs og konferanser i arbeidstiden? Og hvordan er løpet fra junior til senior? For konsulenter er mulighetene for faglig utvikling særlig viktige, da hele karrièren avhenger av kontinuerlig læring. Sertifiseringer er dyre, og av og til kan det være mer lønnsomt med gode utviklingsmuligheter enn litt mer lønn. Det er derfor lurt å begynne å jobbe i et firma som har konkrete planer for fremtiden din.

 

Konsulent Einar Omdal i RITCEinar Omdal hos bspoke er mannen du skal snakke med hvis du vil vite mer om konsulenthverdagen.

Einar har vært hovedansvarlig for rekruttering til flere selskaper opp gjennom årene. Han har også vært seniorrådgiver innen IT-rekruttering, IT-bemanning og konsulentmegling. Sammen finner dere ut om bspoke er en arbeidsplass som passer for deg, og om våre ordninger passer ditt livsløp og dine karriereplaner.

Ta kontakt for en kaffe og en prat om din fremtid.

 

Kategorier : bspoke, Great Place To Work, Lønn, Goder

Nylige innlegg

Aktuelt fra bspoke

link
read

Alle gode gode ting er 4!

04.02.2021

link
read

2020, den store testen

22.12.2020