read

Hva er Java, og hva vil det egentlig si å være en Java-utvikler?

Tidlig i 1990-årene utviklet selskapet Sun Microsystems et nytt programmeringsspråk som ble kalt for Java. Senere ble programvaren offentlig lansert i markedet, og er i dag blitt ett av de største programmeringsspråkene.

Java

Vi har tatt en prat med en av våre utviklere, Hyemi Kim, som har over 16 års profesjonell erfaring innenfor feltet. De fleste Java utviklere jobber gjerne som fullstack eller back-end utviklere, selv jobber hun som en fullstack-utvikler. Java er hennes hovedfelt, og hun har vært med på Javas reise fra det ble lansert til hvordan det har utviklet seg til i dag.

– Da Java var ferskt og nytt, trodde jeg ikke det kom til å overleve så lenge, men med tiden skjønte jeg at det kom til å bli svært populært og nyttig, forklarer Hyemi.

Hva er egentlig Java?

Java utvikling betyr hovedsakelig at utviklere produserer nye programmer og systemer ved bruk av dette populære programmeringsspråket. Java kalles for objektorientert prorgrammering og brukes i langt flere objekter enn man tror, noen av dem er blant annet kredittkort, bankId, streamingtjenesten Netflix og i sjansespillet Lotto. Det er en plattformuavhengig bytekode som holdes gående av en programvare som kalles for Java Virtual Machine (JVM), og javaprogrammer kan dermed kjøres på alle operativsystemer der det finnes en slik programvare.

Hva kan en Java-utvikler bistå med?     

13a

Fullstack-utvikler Hyemi Kim forteller om sine tanker rundt dette populære programmeringsspråket.

Hyemi forklarer at en Java-utvikler kan bistå med forvaltning, utvikling av applikasjoner og ta i bruk Dev-Ops. Dersom man bistår i et forvaltningsprosjekt, foregår det gjerne ved at utviklere fikser på eksiterende applikasjoner i kundens system, mens i et utviklingsprosjekt vil gjerne utvikleren skape helt nye applikasjoner. Utviklere kan også bistå med Dev-Ops som er en utviklingsmetodikk. Dev-Ops som kjøres sammen med Agile eller Scrum, har blitt en trend i den nåværende utviklingsbransjen.

–  Det finnes flere fordeler med Java, og en av dem er at det er en «open source», som vil si at det er et selvstendig språk.  Når man er IT-interessert vil man gjerne skape noe nytt hele tiden, og Java har flere biblioteker som vi utviklere kan ta i bruk for å kunne skape nye løsninger og nye applikasjoner på egenhånd. Dette er svært positivt for oss, da vi kan utvikle hva som helst uten å tenke på begrensninger, forteller Hyemi.

Hyemi sin tidligere hovedkompetanse var MS, men etter at det ble utformet krav for utvikling av applikasjoner og at markedet for Java stadig ble større førte dette til at hun byttet ut MS med Java som sin hovedkompetanse. Det angrer hun ikke på.

– Java utvikles hele tiden. De utvikler biblioteker for oss utviklere, nye applikasjoner som gir stabile ytelser til tjenester og de lanserer flere språk og rammeverk. Dette syntes jeg er den spennende delen av Java, og det gjør at jeg kontinuerlig kan drive med noe nytt innenfor mitt fagfelt, avslutter hun.

Har du behov for vår kompetanse innenfor Java-utvikling?

Dersom du ønsker å få med deg noen av våre dyktige utviklere med på laget, ta gjerne kontakt med oss. 

Kontakt oss!

 

 

 

Kategorier : bspoke, Utvikler, Java, it konsulenter, javautvikling, java utvikler

Nylige innlegg

Innlegg etter merke

Aktuelt fra bspoke

link
read

Sommerhilsen fra bspoke

30.06.2022

link
read

Sommerfest

23.06.2022