read

Leserbrev fra Microsoft LEAP

Mandag

Kl 0600 var det tid for å stå opp, freshe seg opp å pakke pc og utstyr før man tok heisen 10 etasjer ned til lobbyen hvor det var skiltet hele veien til shuttlebussen som tok oss til Microsoft Headquarters i Redmond. Vel fremme hos Microsoft var det tid for frokost og mingling.

Etter ett par hyggelige samtaler med andre nordmenn fra IT-bransjen, så var det tid for velkomst med Marcel Nieuwpoort etterfulgt av Microsoft Cloud med Scott Guthrie.

dag 1 LEAP

Rundt kl 1200, etter en lang rekke med spennende speakers var det tid for lunsj på en av de mange restaurantene på Microsoft campus.

Selv med kun 1 time lunsj så rakk vi å ta en liten gåtur på campus.

Nicklas og Nikokay på LEAP

Etter lunsj var det tid for flere talks rundt Azure Security og til slutt workshop rundt dagens tema.

Azure security workshop LEAP

Etter mye diskusjon frem og tilbake så ble vi enig om å løse oppgaven ved hjelp av disse Microsoft teknologiene: Azure Sentinel, Data Connectors, Azure Sentinel Workspace, just in time virtual machine access, Syslog protocol in Azure Sentinel and Azure Security Center.

Vel tilbake på hotellet var det på tide med en luftetur i frisk luft og en liten tur på treningssenteret før en velfortjent hvil før klokken kl 0600 neste dag.

Trening på LEAP 2020

Tirsdag

Etter en god natts søvn var det rett tilbake til Microsoft å nyte en god frokost. Dagens frokost prat foregikk på engelsk, dette fordi vi ikke kunne nederlandsk og de nederlandske konsulentene ikke kunne norsk.

Frokost LEAP

Kl 0800 var det tid for dagens første foredrag var om Azure Storage med Vamshi Kommineni.

Der lærte vi om Azure Disk-, Object-, File Storage, Intelligent Cloud, Intelligent Edge og mer.

Neste foredrag, Microsoft IoT, today, tomorrow and beyond var veldig interessant hvor vi lærte om tjenester som Azure IoT Central, Azure Iot Hub, Azure Iot Hub Device, Azure AI, Azure cognitive Services for IoT and more.

Igjen var det tid for lunsj på en av Microsoft sine restauranter, men før det så tok vi en tur på Microsoft Visitor Center, og der fant vi noe særdeles spennende:

Microsoft visitor center

Og denne lille saken:

Microsoft visitor center Apple

Hvem skulle trodd at Microsoft og Apple har vært venner så lenge? 😊

Etter lunsj var det tid for workshop, denne gangen ble vi delt inn i grupper på 6-10 personer. Selve oppgaven: hvordan designe en scalable, web app with event driven design?

Vårt forslag:

workshop scalable event driven design

Fasit:

Litt finere organisert, men jeg vil si, vi var ikke så langt unna fasiten 😉

workshop scalable event driven design solution

Rundt kl 1800 var det klart for sosialisering hos Microsoft Visitor Center, der ble servert leskende drikke og meget god tapas. Etter mange hyggelige samtaler, så var det klart for å dra tilbake til hotellet for litt søvn før buss tilbake til Microsoft Campus 0620.

Sosialisering Microsoft LEAP

Onsdag

Etter lang tirsdag var vi klar for å lære Distributed  Application Runtime (Dapr) og Open Application Model(OAM). Er dette den nye måte å løse arkitektur i microservices? En ting er sikkert vi kommer til å følge utviklingen videre og hva dette kan gjøre for oss.

Distributed Application Runtime Dapr

Denne dagen var fylt med mye interessant rundt containers og Kubernetes, men høydepunktet på dagen var helt klart High Preformance Distributed Applications med Cosmos DB, den fikk virkelig frem hvor kraftig CosmosDB er, i ett scenario hvor applikasjonen skal være tilgjengelig i store deler av verden.

Ettersom at vi sluttet 1800 så bestemte vi oss for å ta en treningsøkt på hotellet, etterfulgt av en avslappende tur i bassenget 😊

Torsdag

Denne dagen startet med ett svært nyttig foredrag om hvordan forbedre utviklingsprosessen.

Forbedring av utviklingsprosess

 

DevOps består av 3 viktige ledd, holdningen til de som skal utvikle, utviklingsprosess og produkter. Den viktigste av disse 3 leddene er å ha riktig holdning, så kommer resten etter hvert.

DevOps 3 viktige deler

I lunsjen var det tid for en guidet tur på Microsoft Cybercrime Center, hvor vi fikk innsikt i hvordan Microsoft samarbeider med andre bedrifter og FBI for å bekjempe Cybercrimer.

Microsoft Cybercrime Center

Dagens oppgave, var hands on DevOps:blogg

Etter oppgaven var det tid for å ta ett felles bilde, med alle deltakerne på LEAP.

LEAP 2020 fellesbilde

Etter alle foredragene på torsdag var det klart for å sosialisere på Lucky Strike bowling, hvor vi ble spilte bowling og arcade games.Bowling på LEAP 2020

Fredag

Fredag var en rolig dag med litt mindre tekniske foredrag og fokus på analyse, planlegging og finne problemene. Både deltakere og speakere var litt slitne fra kvelden før.

Det har vært en morsom og intens uke med mange forskjellige temaer som vi vil ha med oss inn i fremtidige prosjekter.

Kategorier : Skape minner sammen, .Net, videreutvikling, Konferanse, Microsoft

Nylige innlegg