read

Møt vår javautvikler hos Sparebank 1: Jasim Ali

Sommeren 2018 spaserte Jasim Ali inn dørene hos bspoke i Postgirobygget i Oslo. Etter å ha vært igjennom onboardingsprogrammet på 3 uker, med 2 sertifiseringer og opplæring i konsulentrollen, gikk han rett ut i i oppdrag hos Sparebank 1.

– Da jeg takket ja til jobben, var det mye fordi bspoke fortsatt var en forholdsvis liten bedrift. Jeg hadde jobbet i et startup-miljø under studiene, og fikk litt den samme følelsen hos bspoke. Her kan jeg være med å forme hverdagene, tenkte jeg. I etterkant ser jeg at det også var veldig positivt at jeg kom meg raskt ut i et prosjekt. Jeg ble nesten sendt rett av gårde til Sparebank 1, forteller Jasim Ali.

 

Jasim Ali er javautvikler hos Sparebank1

 

Begynte med Visual Basic

Som for så mange andre, var det Microsoft Visual Basic som ble veien inn for Jasim. Nærmere bestemt Visual Basic 6.

– Jeg begynte å programmere litt da jeg var fjorten, men var nok litt for ung til å se de store linjene. På videregående derimot, fikk jeg raskt taket på det. Det kan hende jeg hadde utviklet meg litt. Gnisten ble tent, kan vi si. Dessuten var det motiverende at jeg kunne begynne å programmere boter til MMO-spillet «Silk Road».

 

Dagene hos Sparebank 1

Sparebank 1 er en allianse av selvstendige banker som samarbeider for å hjelpe kundene sine med hverdagsøkonomien. De består av 14 banker med 300 kontorer over hele landet. Jasim ble hentet inn som full-stack-utvikler for prosjekter innen digitalbank, nærmere bestemt mobilbank og nettbank.

– Sparebank 1 har hatt et stort prosjekt gående for å bytte ut en gammel CMS-portal. Den er utdatert, og i tillegg ville det gitt enorme lisenskostnader å fortsette med den teknologien. Jeg har vært med på å sanere bort løsningen. Vi har gått fra backbone til react og nå kan både bedriftssiden og kundesiden forholde seg kun til REST-apier og webSSO.

Jasim skulle i utgangspunktet drive mest med java, men hverdagene viste seg å bli mer variert enn som så.

– Jeg har egentlig drevet mest med front end foreløpig. Men det er en av de tingene jeg liker med å være konsulent – du får satt deg inn i utrolig mye. Ikke minst får du trening i å lese andres kode. Det er helt vesentlig når du jobber som konsulent, sier Jasim.

 

Ute hos kunde

Konsulentlivet beskrives ofte som omflakkende, av og til litt stressende og rotløst. Særlig hvis man lever på korte kontrakter. Den ene dagen går du inn døra hos én kunde, blir litt kjent, mestrer arbeidsoppgavene, så, noen måneder etter, er oppdraget ferdig. Jasim opplever ikke hverdagene hos Sparebank 1 sånn.

– Det er et veldig bra team av fast ansatte og konsulenter fra flere selskaper. Vi begynner gjerne dagen med å hente kaffe sammen, før vi har en gjennomgang av hva vi gjorde dagen før, og hva vi skal gjøre i dag. Det er veldig sosialt og veldig lav terskel. Jeg tror ikke noen er redde for å spørre hverandre, forteller han.

Likevel er han bevisst på at det ikke vil være slik hos alle oppdragsgivere. Noen steder vil det være spisse albuer.

– Men det kommer nok til å gå bra det også. Vi har et veldig godt sosialt miljø hos bspoke. Når jeg snakker om de gode fellesskapet vårt ute hos kundene, så blir ofte de andre konsulentene litt nysgjerrige. Det er visst ikke så vanlig med firmadager og felles ferieturer andre steder, sier Jasim.

 

– bspoke skal være en trygg havn

– Hos bspoke jobbes det aktivt for at konsulentene skal føle sterk tilhørighet til fellesskapet i bedriften, slik at de alltid har et sted å gå til. Vi har firmadager og gjør mye sosialt sammen, forteller Einar Omdal, COO hos bspoke. Han har blant annet ansvaret for rekruttering, og var med å ansette Jasim.

– Jasim har fått til utrolig mye allerede. Han har et enormt potensial og vi er glade for å ha ham her hos oss i bspoke, avslutter Omdal.

 

Høres dette ut som en fin arbeidshverdag? Spennende oppdrag og en trygg base hos bspoke? Ta kontakt med oss for en kaffekopp og en prat om fremtiden din.

 

Tekst og foto: Lasse W. Fosshaug // altiord.no

 

 

Kategorier : bspoke, Great Place To Work, Java, Prosjektleder

Nylige innlegg

Aktuelt fra bspoke

link
read

Alle gode gode ting er 4!

04.02.2021

link
read

2020, den store testen

22.12.2020