read

Tre gode måter å holde kontakten med besteforeldre

Koronapandemien har tatt Norge med storm. Dette er den største verdenskrisen vi har opplevd i moderne tid, likevel er vi på mange måter mer privilegerte enn noen gang. Selv om gatene er tomme, og antallet syke øker, har vi likevel muligheten til å være tilstede i alle relasjoner. Dette er unikt med vår tid!

Covid-19 eller Koronaviruset er som mange vet, spesielt farlig for eldre, og personer med svekket immunforsvar. Vi blir derfor bedt om å unngå mest mulig nærkontakt med risikogruppen, da dette kan være en avgjørende faktor. I slike tider er det spesielt viktig å komme med alternative metoder for tilstedeværelse. Det er utviklet mange gode løsninger og det kan for noen være vanskelig å navigere i disse. Her er tre tips til gratis programmer som kan brukes på alle enheter og er lette å komme i gang med.

Facebook Messenger

Facebook Messenger ikonDe fleste har i dag en facebook konto, som gjør dette til et enkelt tilgjengelig alternativ for de fleste. Man kan nå også laste ned og bruke Messenger som en enkeltstående app, som gjør at også de som ikke vil ha en facebook konto nå har mulighet til å bruke denne.

I messenger kan man både sende tekst og bruke video.

App StoreWindows store

Installasjon uten Facebook konto: https://www.dinside.no/mobil/guide-bruk-messenger-uten-facebook-konto/70842195

Skype / teams

Skype ikon

Skype er den originale video-chat tjenesten. Om man har office365 heter Skype nå Teams. Den er fortsatt et av de beste alternativene, og inkluderer både mulighet til å skrive tekst og ha video-chat, med opp til 10 personer på en gang. Man kan også ringe til telefoner, men dette koster penger. 

Skype er også kjent for å være meget stabilt, og det finnes til og med versjoner til Linux og Unix. 

Google play App Store Windows store

Installasjon: https://support.skype.com/no/faq/FA11098/hvordan-kommer-jeg-i-gang-med-skype

WhatsApp

WhatsApp ikon

WhatsApp er ikke like utbredt i Norge som i resten av Europa, men er også et godt alternativ. Den er gratis og lett og bruke, og man trenger kun å bruke telefonnummeret sitt for å registrere seg og komme i gang. Om man har besteforeldre eller familie i utlandet, så er det stor sjanse for at de allerede har noe kjennskap til denne appen. 

Google playApp StoreWindows store

Installasjon: https://www.androidcentral.com/how-set-and-start-using-whatsapp-android

bspoke AS har ikke eierskap og er ikke sponset av noen av disse appene. Dette er kun ment som en enkel artikkel for å hjelpe folk med å finne en god måte å holde kontakten i en vanskelig tid. 

Lurer du på noe mer?

Man finner mye god hjelp på nettet for oppsett av disse programmene, men om du i like vel trenger hjelp, så ta kontakt med oss, så skal vi bistå så godt vi kan. 

Kontakt oss!

 

Kategorier : Hjemmesider, Skape minner sammen

Nylige innlegg

Aktuelt fra bspoke

link
read

Firmadag og innflyttingsfest

30.10.2018