read

Ut på (blå)tur med bspoke!

Det var nok en gang tid for bspokes årlige firmatur. Det siste året har møtene for det meste foregått digitalt, men den 25. september åpnet Norge opp igjen. Vi benyttet anledningen til å dra på vår årlige firmatur. En tur full av strategiplanlegging, gode samtaler, lange kvelder og god stemning. 

Tradisjon tro gjennomføres firmaturen med konseptet Blåtur. Altså at de ansatte ikke vet hvor de skal, eller hva de begir seg ut på. Dette året fikk også våre bedre halvdeler lov til å være med. Klokken 08:00, fredag 24. september er Oslo S fullt av spente bspokere. Spekulasjonene om hvor turen går er mange og svært fantasifulle. Pakkelisten med bl.a. rompeakebrett, shorts, yogamatte og ID/pass er like forvirrende som alle de andre beskjedene som er gitt i forkant. Det eneste alle er sikre på er at dette er en etterlengtet tur som vi alle har gledet oss stort til.

Turen begynner med tog til Lillehammer og videre derfra med buss før vi plutselig befinner oss på Rustad hotell ved Sjusjøen, omgitt av skjønn natur og vakre høstfarger. Etter reisen setter vi oss ned med god mat og drikke før strategisamlingen braker løs.

MicrosoftTeams-image (12)

Våre ansatte styrer skuta 

Strategisamlingen er en viktig del av firmaturene. Her diskuteres alt fra overordnet strategi til detaljer på gjennomføringsplan. Alle ansatte er med på å bestemme kursen. På denne måten får alle muligheten til å påvirke bspoke, som er grunnleggende i firmakulturen vår. Store og små spørsmål tas opp og diskuteres i grupper. Ønsker vi å satse på anbud og rammeavtaler eller mindre private direktekunder, og hvilke av fagmiljøene har størst behov for rekruttering? Alle har en stemme, og alle blir hørt. «Den årlige firmaturen er bspokes viktigste event. Det er fint å kunne diskutere store, strategiske spørsmål i dybden» sier Vilde Holvik, Office Manager i bspoke.

Et av de store diskusjonspunktene under årets strategisamlingen var hvem er bspoke. Pandemien har ført til mange digitale treff i 2021 - vi har bare møttes fysisk én gang før årets firmatur! For noen var firmaturen det første fysiske møte med noen av sine kollegaer. Derfor var det viktig for oss å ha en prat med hverandre om bedriftens identitet og hvordan den skal være i fremtiden. «Firmaturen er spesielt viktig i år siden vi på kort tid har gått fra å være 15 til over 40 ansatte. Det krever mye omorganisering og at vi blir kjent med hverandre for å bli enige om å bygge en felles bspoke-identitet» sier Henrik Holum, daglig leder. 

bspoke-1

Strategi for, og ønsker hos, de ulike faggruppene er også et fast punkt under strategisamlingen. Hvilken kompetanse ønskes inn, hvilken kompetanse bør fokuseres på og ønsket antall i faggruppene tas opp.

Til slutt vender vi blikket fremover og diskuterer hva vi vil at fremtiden skal bringe for bspoke. Hvor er vi om 5 år og hvilket firma ønsker vi å være da? Vi legger opp til at alle får lufte sine tanker og bekymringer. Hva har vi gjort bra og hvilke feil har vi gjort? Strategien som legges frem og jobbes med er basert på input fra ansatte, og ikke en strategi som utarbeides og presenteres av ledergruppen. Vi graver i folks bekymringer, håp og tanker, før vi jobber videre med disse sammen. Strategisamlingen, diskusjoner og samtaler gjør at vi alle er på samme bølgelengde og har et klart inntrykk av hva vi felles ønsker at bspoke skal bli.

Heldigvis er det ikke kun strategi og alvor som står i fokus på firmaturene. Strategisamlingen avsluttes fredag, og da er det på tide med lek og moro for å koble av og å bli skikkelig kjent med hverandre.

bspoke games

For bspoke er teambygging minst like viktig som strategisamlingen. Spesielt når mange ikke har rukket å bli kjent med sine nye kolleger før turen. Samvær og hygge er avgjørende for å skape det miljøet vi ønsker i bspoke. Dette skal ikke være et firma der vi ikke kjenner hverandre og aldri snakker sammen. Dag 2 har derfor fokus på trivsel, samarbeid og teambygging. Turgåing, yoga, kano og bading er blant noen valgfrie aktiviteter på morgenen som gir bonuspoeng til «bspoke games» senere på dagen.

20210925_142435

På ettermiddagen starter selve konkurransen og gjengen deles opp i lag som konkurrerer mot hverandre. Varierte oppgaver og utfordringer som dart, smakstesting, erteposekasting og klossebygging gjør at alle får delta. Konkurransegleden og innsatsen er stor. Premiene deles ut og nytes på kvelden når lekene er avsluttet. Dagen avsluttes med nydelig middag, fine taler og forfriskende dansetrinn.

hei hei hei

Henrik avslutter med: «Den røde tråden gjennom firmaturene og strategisamlingene våre er at alle diskusjoner, klager, forslag, leker og aktiviteter skal bidra til målet vårt: at bspoke skal være Norges beste arbeidsplass.»

For å lese mer om hva vi finner på i bspoke, sjekk ut bloggen vår

Kategorier : Firmadag, Tur, Businessmastering

Nylige innlegg

Aktuelt fra bspoke

link
read

Nytt år, nye muligheter og årets første firmadag!

23.01.2024

link
read

Firmadag på Gressholmen

14.06.2023