read

Fem år og snart Norges beste arbeidsplass

Da Johannes Høsflot Klæbo og Maiken Caspersen Falla gikk seirende over målstreken i skisprinten i Drammen, sto gjengen fra bspoke i målområdet og jublet. Det var ikke bare norsk gull de var stolte over – de var også ute og feiret fem vellykkede år på vei mot å bli Norges beste arbeidsplass.

Fra da til nå – i Klæbofart!

For fem år siden satt det en konsulent i en sofa i Eidsvoll og lurte på om han var på rett sted. Med en innbringende jobb i et mellomstort selskap burde han føle at karrieren gikk riktig vei. Men noe manglet – den perfekte arbeidsplassen, og den fantes ikke. Han måtte skape den selv. Så Henrik Holum startet bspoke. Og etter det har det gått fort – veien fra den spede oppstarten i bygget Brunosten i grunnlovsbygda til det arbeidsmiljøet og fellesskapet som er på bspoke sine kontorer i Bjørvika, var kortere enn antatt.

Nå er selskapet en gasellebedrift, har femten heltidsansatte og en bedriftskultur som er sjelden å se i konsulentbransjen.

RITC på skisprint i Drammen

 

Firmadager, sydentur og skisprint

Før alle ansatte i bspoke tok med seg superundertøyet og norske flagg til Drammen for å heie Klæbo og Falla over streken, hadde de en av sine månedlige firmadager. Dette er et viktig samlingspunkt og er en av de tingene som gjør bspoke unikt. Når konsulentene er sikret en god fastlønn, og ikke er avhengige av å klore inn flest mulig fakturerbare timer, blir det enklere å samle alle til faglig input og utvikling, for ikke å snakke om sosialt fellesskap. På samme måte er det stor oppslutning når firmaet tar med alle ansatte og familier på tur til Spania.

20190312_095657

De fem neste årene

– Vi har en plan som løper frem til vi er 25 ansatte. Når vi når den milepælen, skal vi sammen bestemme hvor veien skal gå videre, forteller Henrik Holum dagen etter skisprinten. 

Utsagnet er beskrivende for bspoke. De ansatte får være med å forme sin egen hverdag, og de får være med å sette kursen for hvor selskapet skal. Og det spørs om de ikke må sette seg ned lenge før det har gått fem år – fem nye ressurser har allerede signert og begynner å jobbe hos bspoke i løpet av 2019.

– Ja, dette går så det suser! Vi er på god vei til å bli Norges beste arbeidsplass! avslutter Henrik.

 IMG_1456

Fire kjappe med partnerne

Daglig leder, javautvikler og testleder Henrik Holum


IMG_1448Hva er ditt beste minne?
Vanskelig å velge ett. Det som skiller seg ut er den første turen vår til Spania, med følge og familie. Vi var 17 stykker til middag, 2 år etter den første ansettelsen jeg gjorde. Det var veldig moro.

Og det verste?
Likviditetsskvis pga. lite erfaring, tror jeg. Vi har vokst fort og tjent penger hele veien, men jeg har også vært i oppdrag helt frem til nå. Derfor har det vært lite tid til å jobbe med administrativt arbeid og vanskelig å spå hvor mye penger det er på konto til enhver tid.


Hva er den råeste tilbakemeldingen du har fått fra en kunde?
Det er særlig en som har skilt seg ut. Den fikk jeg etter mitt første oppdrag hos Nordea, i det jeg startet oppdraget. Jeg skulle egentlig bare være der i 2 uker som vikar, men så fikk jeg denne tilbakemeldingen:

Hej Henrik,
    
Har fått den här tilbakemelding från Nordea! :)
    
Yes, I am happy to report that Henrik Holum clearly have contributed above our expectation … and yes therefore we certainly DO want to prolongue his allocation.
    
Så det kommer en förlängningsförfrågan från Nordea under nästa vecka.
    
 Mvh
 Oscar


Konsulent og partner Jarle Adolfsen


Jarle Adolfsen

Hva er ditt beste minne?
Da siste kunde fra Network Norway var over i Ice sitt nett. Det markerte slutten på et veldig spennende, men utmattende prosjekt!


Og det verste?
Da jeg måtte pakke ut laptopen på hyttetur og bruke en kano som kontorpult på årets fineste dag! Både latterlig og fælt på samme tid.

Hva er den råeste tilbakemeldingen du har fått fra en kunde?
Det må ha vært da en stor norsk broker oppriktig og uoppfordret sa at jeg var beste backendern i deres database. Da følte jeg at jeg fikk litt igjen for innsatsen.

 

Kategorier : Firmadag, Tur, Skape minner sammen, Great Place To Work, Gaselle, Goder

Nylige innlegg

Aktuelt fra bspoke

link
read

Et 100% ansatteid selskap

08.04.2021

link
read

Styrets nyeste medlem

22.03.2021